Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έπαιξαν πολύ επιφυλακτικά στο ντέρμπι της Λεωφόρου και μοιραία έμειναν στο 1-1 που δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους δύο, αφού τελικά «δούλεψαν» για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που έμειναν μπροστά τους στη βαθμολογία.

Ads

Εξαιρετικά επιφυλακτικό στήσιμο και από τους δύο προπονητές, με ελάχιστα ρίσκα και ακόμη λιγότερες ευκαιρίες.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν από το σουτ επιπέδου σέντερ φορ του Βέλεθ στο 58’ από μία ακόμη ολιγωρία της κιτρινόμαυρης άμυνας σε στατική φάση (15ο γκολ από στημένο φέτος), αλλά στο 73’ από την γκάφα του Χουάνκαρ και ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε.

Τέταρτη με 45 βαθμούς πλέον η «Ένωση», πέμπτο και μόλις στο +1 από τον Αστέρα το «τριφύλλι».

Ads

Ουδείς θα θυμάται το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ήταν υπερβολικά επιφυλακτικές, πήραν ελάχιστα ρίσκα και μοιραία δεν υπήρχε ούτε μία άξια αναφοράς φάση εκατέρωθεν.

Ένα σουτ του Μολό και δύο από Σιμάνσκι και Μάνταλο απλώς καταγράφηκαν στη στατιστική, δίχως να ανησυχήσουν Αθανασιάδη και Διούδη αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ είχε σαφή υπεροχή στην κατοχή, αλλά ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα, ο δε Παναθηναϊκός έδειχνε αδυναμία να κρατήσει την μπάλα και να «χτίσει» τις επιθέσεις του περιμένοντας υπομονετικά τον αντίπαλο να κάνει κάποιο λάθος για να χτυπήσει στην κόντρα.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κυλούσαν σαν συνέχεια του άνοστου πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 58’ ήρθε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού.

Το γλίστρημα του Μαουρίσιο στο 58΄ δεν τον εμπόδισε να κάνει ένα καλό γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Βέλεθ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από κεφαλιές των Νιας και Πούγγουρα και  με δεξί σουτ στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη να ανοίξει το σκορ 1-0 με πανέμορφο τέρμα.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του και η ΑΕΚ έδειχνε σαστισμένη, αλλά σε μια ανάλογα ανύποπτη φάση ισοφάρισε.

Στο 73’ το πείσμα του Σιμάνσκι οδήγησε σε κλέψιμο στο κέντρο, με τον Πολωνό να σερβίρει στον Λιβάι Γκαρσία κι εκείνος παρότι αρχικά κλείστηκε κι έκανε μια αποτυχημένη ντρίμπλα, ευνοήθηκε από την κόντρα με τον Χουάνκαρ και με πλασέ από πολύ πλάγια ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά το γκολ η «Ένωση» έδειξε πολύ μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσει το προβάδισμα, με τον ορεξάτο Μάνταλο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Πάντως την καλύτερη ευκαιρία είχε στο 90’ ο ΠΑΟ με τον Νιάς από στατική φάση, αλλά ο Αθανασιάδης μπλοκάρισε στη γωνία του, λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Νιάς, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λάτσι, Λόπες, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (68’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91’ Χριστόπουλος)

Διαιτητής: Καμπάκοφ Γκεόργκι (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Ντίγιαν Χριστόφ, Βεσελίνοφ Μάρτιν (Βουλγαρία)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας)
VAR: Πάουλους φαν Μπόκελ (Ολλανδία)
AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα