Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία πήρε ο Παναιτωλικός που επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο.
 
Οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να φτάσουν ΑΕΚ και Άρη στη βαθμολογία και για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες γνώρισαν την ήττα στην Αιτωλοακαρνανία (μετά το ματς Κυπέλλου την Πέμπτη κόντρα στον ΠΑΣ στο ίδιο γήπεδο), προβληματίζοντας με την αδυναμία τους να σκοράρουν, μένοντας τελικά πέμπτη θέση.
 
Κρίσιμο εξ ορισμού ήταν και για τους δύο αντιπάλους το ματς που έκλεισε την 23η αγωνιστική της Super League, οι μεν γηπεδούχοι στη προσπάθεια τους να μείνουν στην πρώτη κατηγορία, οι δε πράσινοι στη μάχη για την τετράδα και την έξοδο στην Ευρώπη.
 
Η συνταγή που ακολούθησε ο Λάζλο Μπόλονι και ο Παναθηναϊκός ήταν η γνωστή. Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά, είχε καλά τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι του, κάνοντας «μπαμ» ότι ξεκάθαρος στόχος του ήταν ένα γρήγορο γκολ, με σκοπό να «χτίσει» πάνω σε αυτό στη συνέχεια.
 
Εν μέρει κύλησε αρχικά το παιχνίδι όπως το σχεδίαζε ο Ρουμάνος, με μια σημαντική διαφορά. Ότι η ομάδα του είχε μια αδράνεια σε στατική φάση, την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά.
 
Ο Αριγίμπι στο 6΄εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης στην προσπάθειά του να διώξει, έστρωσε την μπάλα στα πόδια του Εντινγκά που έγραψε το 1-0  με δυνατό σουτ.
 
Αυτή η φάση άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός οχυρώθηκε πίσω, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει, αφού υστέρησε στην τελική απόφαση και στην τελική προσπάθεια και ουσιαστικά δεν είχε κλασική ευκαιρία στο πρώτος μέρος.
 
Αισθητά διαφορετικό ήταν το ματς στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος, είχε και πάλι παλμό. Με τη διαφορά ότι στο δεύτερο μέρος ήταν πραγματικά επικίνδυνος, πάτησε πολύ στην αντίπαλη περιοχή και είχε αρκετές καλές φάσεις από το 55’ και μετά.
 
Φάσεις μεν, δίχως γκολ δε, αφού συνάντησε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα απέναντί του, συν το γεγονός ότι «έβγαλε και μόνος του τα μάτια του» χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες τουλάχιστον για την ισοπαλία..

Ads

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα, Εντινγκά (78΄Τζανακάκης), Ταχάρ (65΄Τσιγγάρας), Ντάλσιο (85΄Κωνσταντόπουλος), Ντίας, Αριγίμπι (85΄Αρζούρα), Καρέλης (78΄Βέργος)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80΄Τζαβίδας), Βέλεθ, Νιάς, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (73΄Μακέντα), Καραγιάννης (83΄Αθανασακόπουλος), Ιωαννίδης, Ενγκμπακοτό (83΄Χατζηγιοβάννης), Καμπετσής (46΄Αϊτόρ)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)

Ads

Η βαθμολογία της Super League μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής

image

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα