Λύθηκε η απεργία της Α1 μπάσκετ που είχαν αποφασίσει τα μέλη του στις 14/10. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) σε γενική συνέλευση που έγινε στο ΟΑΚΑ, συνεκτιμώντας τα θλιβερά γεγονότα της πρεμιέρας και τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας. Έτσι το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής θα γίνουν με πλήρη ρόστερ όλων των ΚΑΕ.

Ads

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 26 του καταστατικού μας αποφάσισε ομοφώνως τη λύση της απεργίας.»

Επιτροπή για το ασφαλιστικό της Α2

Την αισιοδοξία τους ότι το θέμα της ασφάλισης των παικτών της Α2 βρίσκεται στο δρόμο της επίλυσης εξέφρασαν ο Γιώργος Νικητιάδης και Πάνος Μπιτσαξής.

Ads

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του υφυπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και εκπροσώπων της ΕΟΚ,του ΕΣΑΚΕ, του ΠΣΑΚ, σωματείων της Α2, αλλά και του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αποφασίστηκε να συσταθεί μία επιτροπή που θα αποτελείται από τους εκπροσώπους όλων των φορέων του μπάσκετ και εκπροσώπους της Πολιτείας.

Η επιτροπή αυτή από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει δουλειά ώστε να βρεθεί η λύση στο πολύκροτο αυτό θέμα που έκανε τον ΠΣΑΚ να κατέβει σε απεργία.

Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι το πρωτάθλημα της Α2 θα ξεκινήσει κανονικά το Σαββατοκύριακο, ενώ για την επιχορήγηση των 100 χιλ. ευρώ που ήταν να πάρουν τα σωματεία από την Πολιτεία, ο κ. Νικητιάδης υποσχέθηκε να απαντήσει μέχρι την Τρίτη. ΄

Την ΕΟΚ εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας της, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, το μέλος Αριστείδης Γολέμης και ο νομικός εκπρόσωπός της Γιώργος Κόνιαρης. Για τον ΕΣΑΚΕ παρόντες ήταν ο πρόεδρός , Βασίλης Οικονομίδης, ενώ τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν ο β΄ αντιπρόεδρος Γιώργος Παυλίδης, το μέλος Δημήτρης Μαρμαρινός και ο Γιώργος Κούμουλος, μαζί με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη.

Πηγή: Sportdog.gr