Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί με την υπόθεση του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο Μπάσκετ, μετά την ατυχή δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μπάσκετ Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο τελικός μεταξύ ΠΑΟ και Άρη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ξάνθη επειδή:  «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Ads

Όπως ήταν λογικό προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, από τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Χ. Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη που είχε ζήτησε να πληροφορηθεί από πού αντλεί την ενημέρωσή του ο Πρόεδρος της ΕΟΚ , τον πρώην Υπουργό Π. Σγουρίδη, κόμματα και οργανώσερις που έκαναν λόγο για πρωτοφανή επίθεση στην πολυπολιτισμικότητα της Θράκης και την ειρηνική συμβίωση.

Επίσης σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έκανε λόγο για απίστευτη δήλωση και σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο και μόνο να  διαχωρίζεται η μειονότητα από τον υπόλοιπο πληθυσμό, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Ξάνθη ο Γ. Βασιλακόπουλος, καλώντας τον να διοργανώσει τον τελικό στην ακριτική πόλη και να παραβρεθεί ο ίδιος.

Η ΚΕΔΕ ζητά τον τελικό στην Ξάνθη – Η ΕΟΚ έμπλεξε και τη Χ.Α.

Ads

Συνέχεια υπήρξε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η οποία μετά από αίτημα του Δημάρχου  Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος όπου ζητά “αντί συγνώμης”  ο τελικός να γίνει στην Ξάνθη και στην περίπτωση αυτή, προαναγγέλλει ότι θα παραστεί και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να στείλει ανάλογο μήνυμα ενώ ζητά από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού να πάρει θέση για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωση.

Στο θέμα παρενέβη ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ν. Τσαγκρώνης, ο οποίος επιχειρώντας  να ανασκευάσει τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου και να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν επέκτεινε το συλλογισμό του Προέδρου της ΕΟΚ, εμπλέκοντας αυτή τη φορά και τη Χρυσή Αυγή,  προκαλώντας νέο εκνευρισμό.

Σε δηλώσεις του στο metropolis της Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν Χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, το γήπεδο της Ξάνθης είναι μέσα στην πόλη».

Πάντως σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσαγγρώνη ο τελικός οδεύει προς τη Λάρισα., άρα έμμεσα η ΕΟΚ επιβεβαιώνει τις δηλώσεις που έγιναν από το πρωί.