Την κατηγορούμε ότι αργεί να λάβει αποφάσεις. Να όμως που επιτέλους όρισε την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος. Τώρα αν είναι σωστή η απόφαση, ε μη τα θέλουμε όλα τέλεια….

Ads

Όπως αποφασίστηκε σήμερα στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, με 12 ψήφους υπέρ, ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.  Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση είχε αρχικά οριστεί για χθες (26/7) στη Ριζούπολη, αλλά αναβλήθηκε για τους γνωστούς λόγους

Στην συγκεκριμένη απόφαση κατά ψήφισαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης, αλλά και ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» Τάκης Αγραφιώτης, οι οποίοι πρότειναν τελικό για 30/7.

Λευκό έριξε ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, απών ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης. Όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν για 30 Αυγούστου!

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δεν πρέπει να ορίζεται ο τελικός στην έδρα μιας εκ των δύο αντιπάλων και πως το ΟΑΚΑ είναι της ΑΕΚ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει (έπειτα από όσα είχαν προηγηθεί) στις 19/7 να γίνει το ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς δεν ήταν σύμφωνος με τη διεξαγωγή του στη Ριζούπολη.

Η ΕΠΟ δύο σοβαρά πράγματα έχει στην δικαιοδοσία της, εννοώντας αυτά με την μεγαλύτερη απήχηση, που έλκουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, χορηγών και τηλεοπτικών πάροχων. Την Εθνική ομάδα και την διοργάνωση του κυπέλλου.

Κατά πόσον ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των δύο αυτών αρμοδιοτήτων, είναι μάλλον εμφανές. Η Εθνική τα τελευταία χρόνια κατρακυλάει στο ranking της FIFA και απέχει από τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ αρκετές φορές διασύρεται από ανίσχυρους αντιπάλους,

Όσον αφορά το κύπελλο, μία απλή αναζήτηση στο google και τους τελικούς των τελευταίων χρόνων να κάνει κάποιος, θα είναι αρκετή για να θαυμάσει υπερθέαμα μαχαιρωμάτων, δακρυγόνων, συμπλοκών και άλλων …. ποδοσφαιρικών στιγμιότυπων.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει ο τελικός το δυνατόν γρηγορότερο, ενώ επίσης υπάρχει ερωτηματικό αναφορικά με τα ρόστερ που θα έχουν οι δύο ομάδες στα τέλη Αυγούστου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου η Εθνική Ελλάδος έχει παιχνίδια για το Nations League κόντρα στη Σλοβενία και μετά στις 6/9 με το Κόσσοβο με την πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του Φαν Σιπ να γίνεται τη Δευτέρα 31/8.

Επίσης αυτές οι ημερομηνίες είναι δεσμευμένες στο καλεντάρι των FIFA και UEFA για αγώνες Εθνικών ομάδων, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα υπάρξει πρόβλημα με τους διεθνείς των φιναλίστ ( όχι μόνο των Ελλήνων ).