Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού με επίκεντρο την πρόσφατη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για βαριά τιμωρία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αλλά και της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Ads

Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κινήσει τις διαδικασίες άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των μελών της ΕΕΑ, μια κίνηση που θα έχει στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι μεμπτό σε στις συνομιλίες που είχαν. Μια επιπλέον κίνηση αφορά τον ρόλο του δικηγόρου  Δημήτρη Τζουγανάτου, για τον οποίο οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του βορρά» θέτουν ερωτήματα όπως «με ποια μέλη της ΕΕΑ είναι φίλος και ποια στελέχη του ΟΣΦΠ τον επισκέφτηκαν στις 11 το βράδυ μια βδομάδα πριν από την απόφαση, και για ποιον λόγο».

Το πρόσωπο του κυρίου Τζουγανάτου βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ των δύο ΠΑΕ, με τον Ολυμπιακό να κάνει λόγο για «μυθεύματα και σενάρια» στα όσα αναφέρει ο «Δικέφαλος του βορρά» για ραντεβού στελεχών του με μέλη της ΕΕΑ με «μεσάζοντα» τον εν λόγω δικηγόρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός παραληρηματικού μονολόγου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ιδιοκτησίας της. Πρόκειται για ένα σχέδιο κατ’ αρχήν δημιουργίας υποτιθέμενων πολιτικών, εθνικών και αθλητικών «αντιπάλων» των ευρύτερων συμφερόντων Σαββίδη και απόπειρας ηθικής εξόντωσής τους με τερατώδη ψέμματα, γελοία μυθεύματα και σενάρια για συναντήσεις, -που ποτέ δεν έγιναν-, στελεχών της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τρίτους. Όλα αυτά ως επικοινωνιακό αντιστάθμισμα στο αδιέξοδό τους και στον αντίκτυπο, που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση της ΕΕΑ, που διαπίστωσε τις απίστευτες παρανομίες της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ.

Ads

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν ακολουθεί ποτέ τους παραληρηματικούς διαλόγους και δε θα συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια, που υποθάλπουν διχασμό και αποπροσανατολισμό. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απευθύνεται θεσμικά, όπου προβλέπεται. Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός και στελέχη της έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές κατά των μισαλλόδοξων φερέφωνων της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ καθώς και όλων όσων τους συνδράμουν σε έναν αγώνα ευτελισμού των θεσμών, που αποσκοπεί στη μη αποκάλυψη των παρανομιών τους. Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν, ότι με αυτό τον τρόπο ασκείται πίεση σ’ αυτούς που καλούνται να αποφασίσουν για τις παρανομίες τους. Η πολυϊδιοκτησία απαγορεύεται και αυτό κρίθηκε ήδη με 4-1 και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει το αντίθετο, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα για αυτό!!».

Από τη μεριά της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε νέα ανακοίνωση απαντώντας σε μια σειρά από ζητήματα. Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Τζουγανάτος είναι δικηγόρος της εταιρείας «Αργος» που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλά θα κάνει να αφήσει τους ανθρώπους που νιώθουν ότι θίγονται να απαντήσουν μόνοι τους, γιατί αλλιώς ενισχύει την εικόνα που έχει όλη η Ελλάδα ότι ενεργούν ως υπάλληλοί της. Από αυτό εξαιρείται ο κ.Τζουγανάτος και η ανεξάρτητη γνωμοδότησή του, γιατί όπως αποδεικνύουν τα κάτωθι έγγραφα, όντως έχει επίσημη συνεργασία με την εταιρία ΑΡΓΟΣ ΑΕ του κ.Μαρινάκη».

Και καταλήγει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς, τα φερέφωνα του “Ρώσου”, “φιλοξενούμενου” ιδιοκτήτη, σας ενημερώνουμε ακόμη μια φορά, ότι δεν θα βρεθεί σε αυτή την περίπτωση δικαστήριο να ξεχάσει να σας δικάσει, εσάς τους μεγαλόψυχους, ενωτικούς Έλληνες».

image