Τροποποιήσεις και προσθήκες προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στο επίμαχο αθλητικό νομοσχέδιο, κατά την έναρξη της επεξεργασίας του στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ads

«Εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ’ όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες».

Σημειώνεται πως οι διεθνείς οργανισμοί FIFA και UEFA έχουν διαμηνύσει πως σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει και καταργηθεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου τότε θα αποφασιστεί ποδοσφαιρικό Grexit.

Οι αλλαγές, που προανήγγειλε ο κ. Κοντονής, αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Απριλίου με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Η διαβούλευση για το αθλητικό νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας και ακολούθως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, στις αρχές Μαΐου.

Ads