Σε μήνυση κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, προέδρου της τριμελούς κεντρικής επιτροπής διαιτησίας Πέτερ Φρόιντφελτ, των μελών της επιτροπής διαιτησίας Σταύρου Μάνταλου και Γιάννη Σπυρόπουλου καθώς επίσης και των πέντε διαιτητών του ΑΕΚ – Ολυμπιακός καταθέτουν οι «ερυθρόλευκοι». Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας η μήνυση αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με δόλο α’ βαθμού.

Ads

«Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4 , όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Κούγιας και πρόσθεσε:

«Επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως «στήσιμο» των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί».

Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε όχι μόνο στα δύο λάθη της ακύρωσης του γκολ του Μασούρα και το μη καταλογισμού πέναλτι στο Ναβάρο, αλλά σε 19 συνολικά λάθη του Σλοβάκου διαιτητή σε βάρος του Ολυμπιακού, τα 17 εκ των οποίων στο 1ο ημίχρονο.

Ads

Στο σημείο αυτό ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΠΟ ενώ τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του πως είναι «ο Κούγιας, ο κορυφαίος για κάποιους ποινικολόγος στην Ελλάδα».