Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού, ξεπερνώντας και το εμπόδιο του κακού του δαίμονα τα τελευταία χρόνια Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο δυσκολεύθηκε ώσπου να επικρατήσει με 1-0, για την 7η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Με αυτή τη νίκη οι πράσινοι έκαναν το 7Χ7 και παρέμειναν πρώτοι στη βαθμολογία, διατηρώντας τη  διαφορά από τους ανταγωνιστές του.

Ο Αϊτόρ με το όγδοο φετινό του τέρμα, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 80΄, ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής για το τριφύλλι, που έλυσε «το γόρδιο δεσμό» απέναντι στους συμπαγείς και μαχητικούς Αρκάδες.

Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάμαρ στην ευθεία στην άμυνα. Κουρμπέλης και Ρούμπεν ήταν στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στα άκρα και τον Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, τον Παπαδόπουλο στην εστία και τους Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς και Αλβαρες τετράδα στα μετόπισθεν. Ιγκλέσιας, Στάνκο και Τιλίκα συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ Γκαρντάβσκι, Μπαράλες και Μπαρτόλο αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε αμέσως την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να την κυκλοφορήσει γρήγορα, αλλά ο Αστέρας βρισκόταν μονίμως με δέκα παίκτες κάτω από τη σέντρα, με αποτέλεσμα η εστία του Παπαδόπουλου να μην κινδυνέψει.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στα πρώτα 15’, είχαμε τρεις διακοπές με διαμαρτυρίες για φάουλ από τους γηπεδούχους, παράπονα και από τους Αρκάδες, με αποτέλεσμα όμως να μην υπάρχει καθόλου ρυθμός.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίωρο, μέχρι ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει την απόδοσή του και να μπορέσει να γίνει αρκετά απειλητικός, ειδικά για το πεντάλεπτο 31’-36’.
Διάστημα στο οποίο βέβαια δεν διεκόπη καθόλου ο αγώνας, με τους «πράσινους» να έχουν μια πρώτη καλή στιγμή με τα σουτ των Ιωαννίδη και Μπερνάρ.

Στο 33ο λεπτό, καταγράφηκε η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν από συρτή εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ και «τακουνάκι» του Ιωαννίδη, ο Σένκεφελεντ πλάσαρε από κοντά αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Ενώ στο 35’, από σέντρα του Παλάσιος ο Αϊτόρ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Η τακτική του Αστέρα να ροκανίζει χρόνο, συνεχίστηκε στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα, ενώ ο «κιτρινισμένος» Ιγκλέσιας βρήκε την μπάλα με το χέρι στο 45’, αλλά δεν τιμωρήθηκε με δεύτερη κάρτα.

Με τον Σάντσες να έχει την τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα του, στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, αστοχώντας μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, έκλεισε με το ξεκίνημα τον Αστέρα στα καρέ του και χάρη στην πίεση του, προσπάθησε να φτάσει από νωρίς στο πολυπόθητο 1-0.

Βέβαια, η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Τιλίκα έκανε την κούρσα έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, να σουτάρει, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε στο 50’.

Δύο λεπτά μετά ο Χουάνκαρ έκανε κίνηση από αριστερά και γύρισε συρτά στην περιοχή, όπου ο Αϊτόρ πλάσαρε απευθείας, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ενώ ο Ισπανός εξτρέμ πρωταγωνίστησε σε κάποιες ακόμα καλές φάσεις του «τριφυλλιού», που έμειναν όμως ημιτελείς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Βέρμπιτς αντί του Παλάσιος μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, πηγαίνοντας τον σε θέση αριστερού εξτρέμ και τον Αϊτόρ δεξιά.

Στο 75’ ο Αϊτόρ «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Ζουκάνοβιτς από πίσω κι εκείνος κλώτσησε το πόδι του. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος είδε τη φάση στο VAR και έδωσε το πέναλτι με τον Ισπανό στο 80’ να κάνει το 1-0 ευστοχώντας.

Μάλιστα οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες στο 84’ λόγω αποβολής του Ζουκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι» έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Αστέρα πάντως να χάνει απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 97’, καθώς ο Σίτο σούταρε από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε σε κόρνερ και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 1-0.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι , Σάντσες (75’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (λ.τ. 92’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος (63’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Ιωαννίδης

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (λ.τ. 45+2’ Ρεγκίς), Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88’ Ριέρα), Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60’ Μουνάφο), Μπαρτόλο (88’ Σίτο)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μεϊντάνας Ανδρέας (Αχαΐας), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)