Όσο δύσκολα κι αν ήρθε, πάντα η νίκη με ανατροπή δίνει καλή ψυχολογία, πέρα από τους πολύτιμους βαθμούς.

Ads

Παρότι δεν έκανε καλή εμφάνιση και έβγαλε σημάδια έντονης κόπωσης στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει «τούμπα» τον ΟΦΗ και να επικρατήσει με σκορ 2-1.
 

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τέρμα του Στάρτζεον στο 6ο λεπτό με 1-0, αλλά οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Νεντελτσεάρου στο 32΄σε 1-1, για να πετύχει το λυτρωτικό γκολ της νίκης 2-1 ο Σάκχοφ στο 74΄.

Καλύτερος του αγώνα και λυτρωτής ο Σάκχοφ, που κατάπιε για ακόμη ένα ματς χιλιόμετρα και πέτυχε με φανταστικό σόλο το γκολ της ανατροπής. Πολύ καλός και ο Κρίστισιτς, άψογος ο Νεντελτσεάρου που σκόραρε το τέρμα της ισοφάρισης. Καλό ματς από τους Μπαλογιάννη, Σακόρ και τον σκόρερ Στάρτζεον για τον ΟΦΗ, ο Βάτερμαν φέρει ευθύνη για το τέρμα της ισοφάρισης της ΑΕΚ αλλά γενικότερα κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε μπορούσε.
 
Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα που έπιασε στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό με 13 βαθμούς, στους 6 παρέμεινε ο ΟΦΗ που βρίσκεται εδώ και πέντε σερί ματς και από την 2η αγωνιστική χωρίς νίκη.
 
Τον Ολυμπιακό υποδέχεται στην Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΦΗ, πρώτα στην Ουκρανία με την Ζόρια για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ παίζει η ΑΕΚ και στη συνέχεια με τον πρωτοπόρο Άρη στη Θεσσαλονίκη για την Σούπερ Λίγκα.

Η Ένωση δεν ήταν καλή, παρόλα αυτά είχε σπουδαίες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι με τον Μαχαίρα. Παρά το 0-1 του ΟΦΗ έδειξε υπομονή στο παιχνίδι της, διόρθωσε τις αδυναμίες της και πέτυχε μια αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη, στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε όπως αναμενόταν φανέλα βασικού στον Τάνκοβιτς, ενώ άφησε στον πάγκο τον Μάρκο Λιβάια, επιλέγοντας τον Μαχαίρα για τα δεξιά. Ενώ ο Ανσαριφάρντ ξεκίνησε στην κορυφή για ακόμη ένα ματς.
 
Το ματς θα ξεκινήσει δυναμικά. Ο ΟΦΗ θα κατορθώσει να προηγηθεί στο 6’ με τον Στέρτζεον να εκμεταλλεύεται το κακό διώξιμο του Χνιντ και με δυνατό σουτ να κάνει το 0-1. Οι Κρητικοί αιφνιδίασαν την ΑΕΚ που μπήκε νωθρά στο γήπεδο και έδειχνε μπλοκαρισμένη.
 
Η Ένωση άργησε να αντιδράσει. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 23’, με μια κεφαλιά του Μάνταλου που κατέληξε στην αγκαλιά του Βάτερμαν. Ήταν σαφές πως για την ΑΕΚ υπήρχαν σοβαρά ζητήματα στο γήπεδο. Η ομάδα του Καρέρα όχι απλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει, αλλά παρουσίαζε και προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία.
 
Στο 26’ ο ΟΦΗ απείλησε ξανά, με ένα σουτ του Σακόρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε στη γωνία του ο Τσιντώτας. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν να ξυπνούν μετά από αυτή τη φάση. Στο 33’ ισοφάρισαν μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Νεντελτσιάρου θα πεταχτεί στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με κεφαλιά θα κάνει το 1-1.
 
Το γκολ έδωσε αέρα στην ΑΕΚ που στο 43’ άγγιξε την ανατροπή. Η μπάλα μετά από ένα γέμισμα στρώθηκε στον Μαχαίρα που έπιασε ένα ξερό σουτ με το αριστερό και τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ! Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, που έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση θα μπει στο ματς με διάθεση να πιέσει από νωρίς. Στο 52’ θα χάσει σπουδαία ευκαιρία για το 2-1, πάλι με τον Μαχαίρα. Ο νεαρός άσος θα βρεθεί μετά από λάθος κόψιμο στην άμυνα του ΟΦΗ μέσα στην περιοχή, θα σουτάρει, όμως ο τερματοφύλακας των Κρητικών θα αποκρούσει.
 
Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια του Μαχαίρα στο ματς καθώς λίγο μετά ο Καρέρα τον απέσυρε, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λιβάγια. Στο 62’ ο Κροάτης θα σκοράρει με το κεφάλι, όμως το γκολ θα ακυρωθεί με τον διαιτητή να εκτιμά πως έκανε φάουλ στον αντίπαλο κατά τη διεκδίκηση.
 
Στο 68’ θα μπει στο γήπεδο και ο Ολιβέιρα αντικαθιστώντας τον Ανσαριφάρντ. Η ΑΕΚ είχε αρχίσει να σφίγγει πλέον για τα καλά τον κλοιό. Στο 73’ ο Λιβάγια θα πιάσει ένα γυριστό μέσα από την περιοχή αναγκάζοντας τον Βάτερμαν σε μια δύσκολη και εντυπωσιακή απόκρουση.
 
Ένα λεπτό μετά θα έρθει όμως το 2-1! Ο Σάκχοφ θα κάνει καταπληκτική προσπάθεια από αριστερά, θα ελιχθεί και από πλάγια θέση θα νικήσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ για το 2-1, με ένα προσωπικό γκολ! Η Ένωση θα κάνει την ανατροπή και πλέον το παιχνίδι ήταν στα δικά της χέρια.

Ads

Οι Κιτρινόμαυροι το διαχειρίστηκαν σωστά, έκλεισαν τους χώρους και στο τέλος έφτασαν στο «τρίποντο» που τους κρατά σε επαφή με την κορυφή.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Λόπες (80’ Ινσούα), Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (56’ Λιβάγια), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (80’ Σβάρνας), Ανσαριφάρντ (67’ Ολιβέιρα)
 
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμάντης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (87’ Στάικος), Μπαλογιάννης (62’ Ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον (87’ Νοικοκυράκης), Γιάννου (83’ Γκαργκαλατζίδης)
 
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Ζήρδας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Κουκουλάς (Λέσβου)
Διαιτητής VAR: Μανούχος (Αργολίδας)
Διαιτητής AVAR: Σαμοϊλης (Αθηνών)
 
Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα