Δεύτερος ημιτελικός σήμερα ανάμεσα σε Αγγλία και Δανία στο «Γουέμπλεϊ» και η αγωνία στο κατακόρυφο.

Ads

Δύο ομάδες με όνειρα και φιλοδοξίες, που διαρκώς βελτιώνονται στο τουρνουά. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι υπαρκτό για τους Άγγλους, αν και η Δανία είναι η τελευταία ομάδα που τους κέρδισε στο «Γουέμπλεϊ»!

Συγκεκριμένα

2ος ημιτελικός

Τετάρτη 7 Ιουλίου

  • 22:00 Αγγλία-Δανία, Λονδίνο (Γουέμπλεϊ)

Τηλεοπτική μετάδοση ΑΝΤ1

Ads

Η Αγγλία τρέχει ένα αήττητο σερί 11 νικών (10 νίκες, 1 ισοπαλία) και μοιάζει έτοιμη να φτάσει για πρώτη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης έπειτα από 55 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο η Δανία δεν είναι ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις και αυτό φαίνεται από το τελευταίο ραντεβού των δύο τους.

Βρέθηκαν τελευταία φορά αντιμέτωποι πριν από σχεδόν 8 μήνες για το Nations League. Το παιχνίδι έλαβε χώρα στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, με τους Δανούς να κερδίζουν με 1-0 έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του –άτυχου στο φετινή διοργάνωση- Κρίστιαν Έρικσεν.

Έπειτα από αυτό τον αγώνα, η Αγγλία τρέχει ένα αήττητο σερί 8 ματς στο Γουέμπλεϊ με 7 νίκες και μοναδική ισοπαλία αυτή με τη Σκωτία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020.

Προκρίθηκε στον ημιτελικό και για δεύτερη σερί διοργάνωση, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Έγραψε ιστορία και έγινε η πρώτη ομάδα σε τελική φάση EURO, που μετά από πέντε αναμετρήσεις κράτησε το μηδέν.

Σε 23 αναμετρήσεις: 13 νίκες Αγγλία, 5 ισοπαλίες, 5 νίκες Δανία

Οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας θα τιμήσουν τον Κρίστιαν Ερικσεν, πριν την έναρξη του αυριανού (07.07.2021, 22:00) ημιτελικού του Euro 2020, που θα φιλοξενηθεί στο Wembley, με αντίπαλο την Δανία.

Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» και πρώην συμπαίκτης του Δανού μεσοεπιθετικού στην Τότεναμ Χάρι Κέϊν, θα προσφέρει στον αρχηγό των Δανών, Σιμόν Κιάερ, μία φανέλα της εθνικής Αγγλίας με τον αριθμό 10 και τις υπογραφές όλων των Άγγλων διεθνών.

Δανία

Τι και αν μόλις στο πρώτο ματς ο ηγέτης της Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε όλο τον πλανήτη με την περιπέτεια υγείας του και τέθηκε εκτός συνέχειας; Οι Δανοί όχι μόνο κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους το σοκ και πλέον αποπνέουν έναν αέρα που δείχνει ότι μπορεί να τους φτάσει μέχρι την κορυφή! Το γρήγορο επιθετικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν είναι υπερβολικά ελκυστικό και έχει κάνει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους να είναι με το μέρος τους.

Όπως ανέφερε ο τεχνικός της Δανίας  Κάσπερ Χιούμλαντ: «Θα είναι σαν να παίζουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά αυτό έχει επίσης τη δική του γοητεία, οπότε ανυπομονούμε πραγματικά.

Είμαστε χαρούμενοι που οι άνθρωποι θα είναι εκεί και ότι οι οπαδοί επιστρέφουν στο γήπεδο, αν και προφανώς θέλαμε το μισό γήπεδο να ήταν γεμάτο με τα δανέζικα χρώματα. Το κίνητρό μας είναι να σιγήσουμε τους θεατές, αλλά ξέρουμε κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά δύσκολο»,

«Έχουμε μια υπέροχη ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία, καθώς δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δεν είναι τόσο μεγάλη πίεση για αυτήν την ομάδα, είναι μια άλλη πρόκληση και έχουμε την ευκαιρία να την εκμεταλλευθούμε.

Αγγλία

Ότι και να πούμε για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ θα είναι λίγο. Πρόκειται από την αρχή του τουρνουά για ένα από τα φαβορί, ενώ ο αποκλεισμός της Γερμανίας αλλά και ο διασυρμός της Ουκρανίας απέδειξε για ακόμα μια φορά τις δυνατότητες της καλοδουλεμένης αυτής ομάδας. Ο Στέρλινγκ μοιάζει να πιο αποτελεσματικός από ποτέ, ενώ ο Κέιν «ξύπνησε» και αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τα αντίπαλα δίχτυα.

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ σε όλη τη διοργάνωση, επίδοση που φυσικά δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στο φετινό τουρνουά.

Ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε εν όψει του ημιτελικού: «Παίξαμε δύο παιχνίδια με τη Δανία το φθινόπωρο. Ήξερα και από πριν πως διαθέτουν καλή ομάδα και το έχουν αποδείξει ξανά σε αυτό το τουρνουά. Θα είναι ένα φανταστικό παιχνίδι», δήλωσε ο τεχνικός.

«Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε χαρούμενη όλη την Αγγλία και όλοι στην χώρα να είναι με το χαμόγελο το βράδυ της Τετάρτης. Τα παιχνίδια της Εθνικής φέρνουν κοντά τις οικογένειες και όλες οι κοινωνίες παρακολουθούν με κομμένη ανάσα τις προσπάθειές μας», τόνισε ο Σαουθγκέιτ και πρόσθεσε:

«Ματς όπως αυτό με την Δανία είναι αυτά που θα θυμάσαι για μία ζωή. Μας παρουσιάζεται μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία βραδιά για τους φιλάθλους μας, το έθνος μας και το αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Νιώθω σαν γονιός με όλα αυτά τα παιδιά που έχω στην ομάδα και υπάρχει ένα τέτοιου είδους κλίμα στα αποδυτήρια: Οικογενειακό».

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, θα ακολουθήσει παράταση και εφόσον χρειαστεί (αν δεν προκύψει νικητής στην παράταση), η διαδικασία των πέναλτι.

Διαιτητής:  Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Ας σημειωθεί ότι τα ημιτελικά και ο τελικός, θα διεξαχθούν με παρουσία στις κερκίδες μόνο κατοίκων της Αγγλίας και δεν θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα στους οπαδούς της Δανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αυτό συμβαίνει λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας αφού στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριαρχεί η μετάλλαξη «Δέλτα» και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Πάντως στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν αυθημερόν για τα ημιτελικά περίπου 1000 αξιωματούχοι και προσκεκλημένοι της UEFA, έχοντας εξασφαλίσει την σχετική άδεια από τις βρετανικές αρχές.