Το 2011 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που συμπληρώνει 40 χρόνια διεθνούς ανθρωπιστικής δράσης. Για μία ακόμη χρονιά, η γιορτή ενίσχυσης των ΓχΣ θα πραγματοποιηθεί στον αγωνιστικό χώρο, με συμπαίκτες γνωστούς, παλαίμαχους, αλλά και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές.

Ads

Μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Κρ. Βαζέχα, Γρ. Γεωργάτος, N. Λυμπερόπουλος, Π. Καφές, Γ. Βάντσικ, Στρ. Αποστολάκης, Γ. Καλιτζάκης, Γ. Γκούμας, καθώς και η ανερχόμενη ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Αστέρα Μαγούλας θα βρεθούν τη Δευτέρα, 11 Απριλίου στις 17.30 στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας, για ένα φιλικό Αγώνα Ζωής.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ, με σκοπό να ενισχυθεί το μακροχρόνιο έργο των ΓχΣ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο. «Μόνο μέσα στην τελευταία χρονιά οι ΓΧΣ κατάφεραν να προσφέρουν βοήθεια σε πάνω από 7.500.000 ασθενείς, πραγματοποίησαν περισσότερες από 47.500 χειρουργικές επεμβάσεις και 100.000 τοκετούς», όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Γιατρών για τον αγώνα της Δευτέρας.

Το tvxs.gr μίλησε με τον παλαίμαχο επιθετικό, Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος θα σκοράρει και πάλι φέτος για λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: «Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε μαζί με τους φίλους μου, για να βοηθήσουμε τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και τον κόσμο που τους έχει ανάγκη», λέει ο κ. Βαζέχα. «Είναι 9 χρόνια τώρα που κάνουμε αυτή την προσπάθεια και πάντα καλούμε τόσο παλαίμαχους, όσο και ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμα, οι οποίοι έχουν πάντα όρεξη να βοηθήσουν».

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό, υπάρχει όρεξη και κανείς δε λέει όχι σε τέτοιες προτάσεις και αυτό είναι πολύ θετικό», συμπληρώνει ο θρυλικός στράικερ του ΠΑΟ, ο οποίος επισημαίνει πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν αυτό το «λίγο» για να βοηθήσουν ανθρώπους που το χρειάζονται.

Ads

«Κάθε χρόνο μαζεύουμε περισσότερο κόσμο, περισσότερους ανθρώπους που βοηθάνε και είμαστε σε καλό δρόμο για να βοηθάμε χρόνο με το χρόνο και περισσότερο», λέει ο Κριστόφ Βαζέχα. «Ο σκοπός είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην Ελευσίνα και να βοηθήσει ο καθένας με το δικό του τρόπο. Να πουλήσουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα όσα περισσότερα εισιτήρια και να περάσουν ωραία οι θεατές».