Έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ ο δικέφαλος του Βορρά και κρατάει την τύχη στα χέρια του αναφορικά με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Άντεξε την πίεση της ΑΕΚ, είχε και ευκαιρίες να « κλέψει » το ματς, αλλά τελικά η ισοπαλία ισοδυναμεί με νίκη, γιατί κράτησε την διαφορά στο συν 3 και την επόμενη ( 10η ) και τελευταία αγωνιστική των play-off θα υποδεχτεί στην Τούμπα τον ΑΡΗ, ενώ η Ένωση θα παίξει στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Ads

Όλα αυτά ενώ υπάρχει πάντα η εκκρεμότητα της εκδίκασης από την Εφέσεων της ΕΠΟ της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗΣ.

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη εικόνα με βάση την στατιστική του ματς, ωστόσο τις κραυγαλέες ευκαιρίες τις είχε ο ΠΑΟΚ, με καλύτερη το δοκάρι του Στοχ στο 86΄.

Ο Μάσιμο Καρέρα δοκίμασε διάφορους σχηματισμούς, άλλαξε πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και τους επηρέασε ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι, που αποχώρησε στο 48΄.

Ads

Ελάχιστος καθαρός ποδοσφαιρικός χρόνος στο πρώτο ημίχρονο, με σκληρό παιχνίδι και πολλά φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος παρόλο που η Ένωση έδειχνε ότι ήθελε πολύ την νίκη, συνέβη το γνωστό: « το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ ασθενής ». Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει, ειδικά στο διάστημα 54΄- 59΄με διαδοχικές τελικές από τους Τζόλη, Μαουρίτσιο και Μιχαηλίδη.

Πλέον πρέπει να νικήσει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και να χάσει ο ΠΑΟΚ από τον ΑΡΗ στην Τούμπα την Κυριακή ( υπερτερεί στην ισοβαθμία η Ένωση), για να ανατραπεί η βαθμολογία και να τερματίσει αυτή δεύτερη. Μοιάζει πολύ δύσκολο έως απίθανο…

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι ( 48΄Βέρντε λ.τρ. ), Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες ( 76΄Αραούχο ), Μάνταλος, Κρίστισιτς, Λόπες, Λιβάγια, Ολιβέιρα
ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ ( 74΄Στοχ ), Τζόλης ( 74΄Λημνιός ), Άκπομ

Διαιτητής : Ντάνι Μακέλι ( Ολλανδία )
Βοηθοί : Μάριο Ντικς, Χέσελ Στέιχστρα ( Ολλανδία )
4ος Διαιτητής : Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
VAR : Γιόχεμ Καμπχάους ( Ολλανδία )