Η Λαμία ήθελε απεγνωσμένα το διπλό στο Βόλο, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Super League, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο παρόλο που προηγήθηκε και απείχε λίγα λεπτά από τη νίκη, ισοφαρίστηκε 1-1 με γκολ του Κούτσια, έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας της.

Ads

Ο σκόρερ της ομάδας της Μαγνησίας (δανεικός από τον ΠΑΟΚ) μπορεί να έβαλε το τελευταίο του γκολ στην Ελλάδα, καθώς ο δικέφαλος του βορρά βρίσκεται στην τελική ευθεία συζητήσεων για τη μεταγραφή του στους Chicago Fire.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς οι φιλοξενούμενοι, βρήκαν δίχτυα με σκόρερ τον άτυχο (καθώς τραυματίστηκε στη συνέχεια) Τσιλούλη αλλά είδαν μία αμυντική αδράνεια να τους στερεί ένα σημαντικό διπλό.

Ουσιαστικά ο Βόλος είναι με το ενάμιση πόδι στα playoffs. Οι Θεσσαλοί έχουν 36 πόντους και είναι στο +8 από την 7η θέση. Η Λαμία παραμένει στην τελευταία θέση μαζί με τον Λεβαδειακό στους 13 πόντους.

Ads

Στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ θα παίξει ο Βόλος την επόμενη αγωνιστική, τον Άρη θα υποδεχτεί η Λαμία.

Σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε ο Κώστας Μπράτσος, με τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια και τους Λούνα, Σιέλη, Εσκοβάλ και Σιμόν στην άμυνα. Στα χαφ επιλέχτηκαν οι Τσοκάνης-Γκάγκι, Ντέλετιτς, Πιρές και Τσιρίνος πίσω από τον Κούτσια.

Από την άλλη, ο Λεωνίδας Βόκολος κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2. Στο τέρμα ο Γκαραβέλης, με αμυντική τετράδα τους Αμπάντα, Τζανετόπουλο, Κορνέζο και Σιμόν. Στο κέντρο έπαιξαν οι Ασκόφσκι, Τζανδάρης, Νούνιες και Μαρτίνεθ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Βέργος και Τσιλούλης.

Παρότι η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Βόλο, με το σουτ του Γκάγκι στο 4’ να περνά άουτ, η συνέχεια ανήκε σε αποκλειστικό σχεδόν βαθμό στους φιλοξενούμενους. Ένα λεπτό αργότερα ο Ασκόφσκι… κατόρθωσε να αστοχήσει σε κεφαλιά εξ επαφής, ενώ Μαρτίνεθ (10’), Τσιλούλης (16’), Τζανδάρης (24’) και Βέργος (29’) είδαν τα σουτ τους να περνούν άουτ.

Τελικά στο 38ο λεπτό η υπεροχή της Λαμίας μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Τσιλούλη να κλέβει την μπάλα λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, να αδειάζει δύο αμυντικούς και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν με δυνατό σουτ για το 0-1.

Η κεφαλιά του Σιέλη στο 43’ δεν άγχωσε τον Γκαραβέλη, με τον Αμπάντα να έχει δυνατό, μακρινό σουτ στο 45’ που εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του Βόλου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γκαραβέλη, που μπλόκαρε εύκολα στο 48’, με τον Κλέιμαν να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ από πλάγια θέση του Σιμόν στο 50’.

Οι γηπεδούχοι είχαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά αδυνατούσαν να απειλήσουν, παρότι κέρδιζαν μπόλικα φάουλ έξω από την περιοχή. Εντέλει, ένα εξ αυτών στο 85’ έφερε… από το πουθενά την ισοφάριση

Η κάκιστη αντίδραση του Αμπάντα μετά από μπαλιά του Γκάγκι και η κεφαλιά του Εσκοβάλ, έστρωσε την μπάλα στον Κούτσια, που εξ επαφής έσπρωξε απλώς την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ματς κάπου εκεί ζωντάνεψε απότομα, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια άλλη αλλαγή στο σκορ.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα (46′ Ταχάτος), Τσοκάνης (71′ Μεθκίδα), Γκάγκι, Ντέλετιτς, Πιρές (46′ Οζέγκοβιτς), Τσιρίνος (89′ Κάτσε), Κούτσιας

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Ασκόφσκι (72′ Σαραμαντάς), Μαρτίνεθ (82′ Παπαδόπουλος), Νούνιες (66′ Μανούσος), Τσιλούλης (66′ Σλίβκα), Βέργος (72′ Μεδίνα)

Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Καραλής Ιωάννης (Ηλείας), Κορώνας Χρήστος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Ματσούκας Μιχαήλ (Αιτ/νιας)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)