Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική της Super League 1, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας ευκαιρίες για πολύ ευρύτερο σκορ και κυρίως πιστοποιώντας τη συνεχή βελτίωση και πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ads

Κατά κάποιο τρόπο η «Ένωση» πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα τον περασμένο Μάη, στο ίδιο γήπεδο στην τελευταία αγωνιστική των play-offs, όταν ηττήθηκε 3-2 ενώ είχε προηγηθεί 2-0.

Μεγάλη η διαφορά των δύο αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άρη να είναι κατώτερος των περιστάσεων και να γνωρίζει την πρώτη εντός έδρας ήττα του και δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σημειώσει και πάλι γκολ.

Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία χρίστηκαν σκόρερ για τον «Δικέφαλο», που σημείωσε την τρίτη σερί νίκη της, είναι μόνη δεύτερη στο -6 από τον Παναθηναϊκό και επιβλήθηκε του Άρη μετά από τρεις διαδοχικές ήττες.

Ads

Η βαθμολογία

image

Σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ο Άλαν Πάρντιου, με τον Κουέστα να υπερασπίζεται την εστία του Άρη και τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού και Μαζικού να αποτελούν την αμυντική τετράδα.

Στα χαφ έπαιξαν οι Νταμπό, Γκαρσία και Γκαρθία, με τους Μαντσίνι-Γκρέι στα άκρα της επίθεσης και μοναδικό προωθημένο τον Γκρέι.

Ο Ματίας Αλμέιδα από την πλευρά του επέλεξε 4-4-2, με τον Αθανασιάδη αντί του Στάνκοβιτς (που απουσίασε λόγω ίωσης) στην εστία και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα.

Ο Σιμάνσκι επιλέχτηκε πίσω από τον Πινέδα στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, ενώ ο Αραούχο επιλέχτηκε σε περιφερειακό ρόλο δίπλα στον Γκαρσία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με πρόθεση να πιέσουν ψηλά, με την πρώτη καλή στιγμή να ανήκει στην ΑΕΚ. Ήταν στο 9ο λεπτό, όταν ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά και έπιασε το συρτό σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Ένα δίλεπτο αργότερα ο Άρης απάντησε, με τον Ιτούρμπε να σουτάρει από κοντά και τον Μουκουντί να βάζει την κόντρα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 16’, μία εξαιρετική προσπάθεια του Μαζικού από τα αριστερά κατέληξε σε μπαλιά και συρτό σουτ από τον Μαντσίνι, το οποίο όμως εξουδετέρωσε εύκολα ο Αθανασιάδης. Το μακρινό σουτ του Νταμπό στο 19’ πέρασε άουτ και κάπου εκεί άρχισε η καθίζηση των γηπεδούχων.

Στο 25’, ο Κουέστα μπλόκαρε το σουτ του Γκατσίνοβιτς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρότα σούταρε πολύ ψηλά άουτ από πλάγια θέση.

Στο 28’ τελικά ήρθε το γκολ, με την εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Σιμάνσκι, που κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με φοβερή κεφαλιά, για το 0-1.

Δείτε εδώ το γκολ

Δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο είδε τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε, ενώ ελάχιστα αργότερα ο Αργεντινός έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην καριέρα του: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Πινέδα τροφοδότησε τον «Τσίνο» και εκείνος… κατόρθωσε να αστοχήσει προ κενής εστίας.

Στο 37’ ήρθε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαζικού να προλαβαίνει να διώξει πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Λιβάι, που προέκυψε μετά από κλέψιμο του Σιμάνσκι.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «κίτρινους» να προσπαθούν να πιέσουν για να βρουν την ισοφάριση όμως η συνεχιζόμενη αφέλειά τους στα χαφ έφερε, τελικά, το 2-0 για την ΑΕΚ.

Ο Αραούχο έκλεψε και τροφοδότησε τον Λιβάι Γκαρσία και εκείνος έσκαψε υπέροχα πάνω από τον Κουέστα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του στο 50΄ λεπτό (0-2).

Δείτε εδώ το γκολ

Απάντηση από πλευράς γηπεδούχων δεν υπήρξε. Οι αλλαγές του Πάρντιου, που πέρασε στο ματς Ζερβίνιο, Οντουμπάγιο και Ντιόπ δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, με τον Ιβοριανό να ηττάται από τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ στο 63’, σε μια φάση που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς είχε σουτ άουτ, με τον Λιβάι να σκοράρει με τακουνάκι στο 67’ αλλά να είναι εκτεθειμένος. Ένα υπέροχο τσίμπημα του εξτρέμ από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο βρήκε τον Σέρβο στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στα χέρια του Κουέστα (75’).

Η είσοδος του Καμάτσο στο ματς έδωσε πνοή στους «κίτρινους», που απείλησαν δις στο 88′, ωστόσο ήταν πλέον αργά, με το σκορ να μην αλλάζει και την Ένωση να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στο «Κλ. Βικελίδης».

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Γκαρσία (65’ Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66’ Ντιόπ), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Γκρέι (57’ Ζερβίνιο)

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Γιόνσον), Γκαρσία (90’ Μάνταλος), Αραούχο

Διαιτητής: Κορέια Γουστάωο (Πορτογαλίας)
Βοηθοί: Τιάγκο Κόστα, Πάουλο Μπρας (Πορτογαλίας)
4ος Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
VAR: Βάσκο Σάντος (Πορτογαλίας)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα