Στον καιρό της πανδημίας τίποτα δεν είναι όπως πριν, όλα πλέον επηρεάζονται σημαντικά, προφανώς το ίδιο συμβαίνει και στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπου έχουμε συνεχείς ανατροπές στο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων.

Ads

Για την 6η αγωνιστική της Α΄ Εθνικής έχουν ήδη γίνει τρεις αναμετρήσεις, εκκρεμεί μία σήμερα το απόγευμα και έχουν αναβληθεί άλλες τρεις, εκ των οποίων οι δύο (ΑΕΛ-ΑΡΗΣ και Απόλλων-Λαμία) λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για εντελώς ασυνήθιστη κατάσταση και η συνέχεια αναμένεται εξ ίσου αβέβαιη και περίπλοκη, με τις προβλέψεις αναφορικά με εξάπλωση του covid-19 να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Στο αγωνιστικό μέρος ουσιαστικά είχαμε μία συνέχεια από την προηγούμενη, δηλαδή επιβεβαίωση της σοβαρής κρίσης του Παναθηναϊκού, αναρρίχηση του Βόλου και του Αστέρα Τρίπολης στην βαθμολογία και αντίδρασης της ΑΕΚ μετά την ήττα από την Μπράγκα.

Ads

Ο ΠΑΟ δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά κόντρα στον Βόλο, να γευτεί την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ισοφαρίστηκε στο 93΄ πληρώνοντας την έλλειψη συγκέντρωσης και κυρίως την χαμηλή αυτοπεποίθηση που υπάρχει στην ομάδα. Διότι να είσαι ο Παναθηναϊκός και να κλείνεσαι για να διαφυλάξεις το 1-0 απέναντι στον Βόλο, μάλλον κάτι έχει κλονιστεί στην ακολουθία του dna…

Είναι ζητούμενο και αναμένεται με ενδιαφέρον το αν, πότε  και κατά πόσο θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση ο νέος προπονητής του τριφυλλιού Λάζλο Μπόλονι.

Από την άλλη μεριά η ομάδα του Βόλου αξίζει συγχαρητήρια για το γεγονός ότι κατεβαίνει και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Το καταφέρνει μάλιστα εξαιρετικά γι’ αυτό και είναι δεύτερη στην βαθμολογία ως τώρα.

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε με νίκη την πολύ καλή πορεία του, διευρύνοντας και ένα ρεκόρ που χτίζει, παραμένοντας αήττητος στην έδρα του για 12 αγωνιστικές.

Ο ΟΦΗ έμεινε για 4ο παιχνίδι δίχως νίκη και είναι φανερό πως ακόμη δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά και να γίνει ουσιαστικός ειδικά στην τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα στα Γιάννινα, έχοντας «σύμμαχο» το VAR. Αν το ματς γίνονταν χωρίς την συνδρομή του βίντεο και της τεχνολογίας, πιθανόν κάποιες από τις αποφάσεις του διαιτητή να ήταν διαφορετικές. Γιατί τα δύο γκολ του ΠΑΣ που ορθά ακυρώθηκαν, αν δεν είχε μπει στην ποδοσφαιρική ζωή μας το VAR, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε ο ρέφερι και ο βοηθός να διακρίνει τόσο οριακές φάσεις.

ΣΕ κάθε περίπτωση η μεν ΑΕΚ χρειαζόταν νίκη μετά το Ευρωπαϊκό στραπάτσο, την πήρε και αυτό κρατάει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε και πάλι ότι είναι καλή ομάδα και θέλει να παίζει επιθετικά.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Παναθηναϊκός – Βόλος 1-1 (56′ Καρλίτος / 90+2′ Μπαρτόλο)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Αστέρας – ΟΦΗ 1-0 (73′ πεν. Μπαράλες)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1 (16′ πεν. Ανσαριφάρντ)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Ατρόμητος – Παναιτωλικός (19:30)

*Αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες τα ΑΕΛ – Άρης, Απόλλων – Λαμία και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη αγωνιστική

image