Στο Ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική, κουτσουρεμένη βέβαια λόγω των ειδικών περιπτώσεων που είναι γνωστές από την κλήρωση (Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός αντί για την πρώτη αγωνιστική έχει πάει για Δεκέμβριο, Γιάννινα και Απόλλων θα ξεκινήσουν αργότερα).

Ads

Πάντα είναι παράτολμο να βγάλει κάποιος συμπεράσματα τόσο νωρίς, οι περισσότερες ομάδες έχουν λίγο χρόνο προετοιμασίας, ελάχιστα ματς επίσημα ή φιλικά στα πόδια τους και δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το δυναμικό τους, δεδομένου πως η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά τις ανατροπές που έχει φέρει η πανδημία, με άδεια γήπεδα και αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποδυναμώσουν μία ομάδα από κάποιο –κάποια κρούσματα, έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον που είναι πολύ πιθανόν κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία κάθε ομάδας.

Ουσιαστικά μόνο οκτώ ομάδες έχουν δώσει δύο αγώνες, από τις υπόλοιπες οι δύο κανέναν (Γιάννινα και Απόλλων) και τέσσερις ομάδες ένα ματς. 

Ads

Σε ότι αφορά την κορυφή και την κατάκτηση του τίτλου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, ο Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με αυτή τη σειρά είναι τα φαβορί και μόνον αυτοί γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι μπορεί κάποια άλλη ομάδα να μπει σφήνα και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη εντός έδρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και πιστοποίησε ότι είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος σε παίκτες. Όταν υπάρχει η πολυτέλεια να έχει στον πάγκο ποδοσφαιριστές σαν τον Φορτούνη, τον Μασούρα, τον Χασάν και άλλους, μάλιστα χωρίς να έχουν τελειώσει ακόμη οι μεταγραφές, που με βάση το ρεπορτάζ αναμένονται τουλάχιστον δύο πρώτης γραμμής παίκτες, τότε οι ανταγωνιστές του μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν.

Η ομάδα του Πειραιά χτίζεται φέτος από τον Πέδρο Μαρτίνς με σχεδιασμό να έχει τουλάχιστον δύο σχεδόν ισάξιους παίκτες για κάθε θέση, αφού η φετινή σεζόν λόγω κορωνοϊού που πήγε πίσω τον συνολικό προγραμματισμό του ποδοσφαίρου παγκόσμια, θα είναι πολύ πιεσμένη χρονικά με πρωτάθλημα, Ευρώπη, κύπελλο και Εθνικές ομάδες, άρα με ανάγκη ειδικής διαχείρισης του ρόστερ.

Δείτε όλα τα γκολ στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Ο ΠΑΟΚ δείχνει μεγάλες δυνατότητες και αρκετά ανανεωμένο δυναμικό, κάτι που ουσιαστικά ξεκίνησε από τα play-off του Ιουνίου όπου μπήκαν νέα δικά του παιδιά στην εντεκάδα, έγιναν και συνεχίζονται καλές μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο η μεγάλη πρόκληση της παρουσία του για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League, έχει απορροφήσει όλο τον οργανισμό του και φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Η εμπειρία δείχνει πως η διαχείριση και η ισορροπία ανάμεσα στις  υποχρεώσεις εντός και εκτός Ελλάδος, είναι αποφασιστικός παράγοντας ειδικά στη μάχη του τίτλου.
Ο δικέφαλος του Βορρά που έχει εξασφαλίσει σίγουρα την συμμετοχή του στο Europa League, δεν είναι μαθημένος σε τέτοιες συνθήκες και αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοίχημα η πορεία του.

Αγωνιστικά αυτό που φάνηκε στο ματς με τον Ατρόμητο (που μάλλον το Περιστέρι αδικεί η ισοπαλία βάσει εικόνας και ευκαιριών), ζητούμενο αποτελεί η σταθερότητα και η πνευματική προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ, είναι οι ίδιοι που νίκησαν Μπεσίκτας και Μπενφίκα, άρα οι δυνατότητες τους είναι μεγάλες.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα και τα γκολ στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

Η ΑΕΚ αν την κρίνουμε από τον τελικό και την νίκη στο Αγρίνιο, το βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι παίζει προβλέψιμα, δεν ενθουσιάζει με αυτά που κάνει στο γήπεδο και έχει σαφές πρόβλημα ποιότητας συγκριτικά με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Προφανώς παραμένει ακόμη πρώτος στόχος της διοίκησης το ιδιόκτητο γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια και η καθαρή εταιρεία, ωστόσο η Ένωση πρέπει να διαχειριστεί τις απαιτήσεις και την «γκρίνια» των οπαδών της, καθώς και τις επιπτώσεις στην ψυχολογία της ομάδας από τις συνεχόμενες απώλειες τελικών και νικών σε κρίσιμα ντέρμπι.

Δείτε φάσεις και τα γκολ από το Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες ισχύουν τα ίδια, είναι νωρίς για κρίσεις και προβλέψεις, ειδικά για τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε με ήττα στην Τρίπολη και ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να κάνει μετά την φυγή του Δώνη και τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Το γεγονός πως πλέον δεν έχει τιμωρία από την UEFA και μπορεί να αγωνιστεί από του χρόνου στην Ευρώπη, του δίνει μεγάλο κίνητρο και εκ τούτου μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη για τις πρώτες έξι ομάδες των play-off.

ΑΡΗΣ και ΟΦΗ δείχνουν μαζί με τον Ατρόμητο να είναι και φέτος οι ομάδες που βλέπουν την εξάδα.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ των υπόλοιπων αγώνων της 2ης αγωνιστικής

Λαμία-ΟΦΗ 1-2

Βόλος-ΑΡΗΣ 0-1

Εκείνο που ακόμη δεν είναι ορατό και το χρειάζεται το πρωτάθλημα μας, είναι να εμφανιστούν μία ή περισσότερες ομάδες έκπληξη, ώστε να γίνει πιο συναρπαστικό.

Η εικόνα της δεύτερης αγωνιστικής

image

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη αγωνιστική

image

image