Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της Super League με την διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής κι ενώ απομένει μία ακόμη πριν την διακοπή των Χριστουγέννων. Εκκρεμεί η αναμέτρηση του Απόλλωνα κόντρα στον Παναθηναϊκό που αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην «Ελαφρά ταξιαρχία».

Ads

Η πανδημία δυστυχώς ξαναμπαίνει στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με ματαιώσεις και αναβολές αγώνων.

Στα αγωνιστικά ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αήττητη πορεία του, νικώντας άνετα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, προπορευόμενος στην βαθμολογία και έχοντας 8 πόντους «αέρα» από την δεύτερη ΑΕΚ.

Η Ένωση πέρασε από την δύσκολη έδρα του Ιωνικού, δείχνει σταθερότητα στα τελευταία ματς και ειδικά στην αμυντική συμπεριφορά, έχοντας κρατήσει απαραβίαστη την εστία της για τέταρτο σερί ματς.

Ads

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε τη μεγάλη και εμφατική νίκη της αγωνιστικής, με το εντυπωσιακό 4-0 στα Γιάννινα, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση συνολικά (εντός και εκτός Ελλάδας).

ΟΦΗ και Άρης μοιράστηκαν από ένα βαθμό, μετά την ισοπαλία στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο Ηράκλειο και δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη πεντάδα, μοιάζουν ισοδύναμες ομάδες και είναι φανερό πως θα παλέψουν μαζί με τον Παναθηναϊκό για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν δεχτούμε (;) ότι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κρατήσουν ως το τέλος την θέση τους στην πρώτη τριάδα.

Θα βάζαμε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στους διεκδικητές, ωστόσο η βαριά ήττα του από τον ΠΑΟΚ έδειξε ότι μάλλον δεν είναι ακόμη έτοιμος να διαχειριστεί (όχι τόσο αγωνιστικά), το κάτι παραπάνω στην συνέχεια.

Μεγάλο ματς το Λαμία-Βόλος με πολλά γκολ και συναρπαστική εξέλιξη, σημαντικός ο βαθμός για τους γηπεδούχους στην προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας παραμένει χωρίς νίκη για ένατη συνεχή αγωνιστική.

Τέλος ο Αστέρας Τρίπολης σημείωσε σημαντική νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις επί του Παναιτωλικού και πλησιάζει την εξάδα, που από την αρχή ήταν ο στόχος του.

Τα αποτελέσματα

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-0
(90+1 Κρέσπι)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-4
(31’ πέν./ 63’ Κούρτιτς, 68′ Αουγκούστο, 89′ Άκπομ)

Λαμία-Βόλος 2-2
(59′ πέν. Αραμπούλι, 61′ Μπεχαράνο – 32′, 54′ Φαν Βέερτ)

Ατρόμητος Αθηνών-Ολυμπιακός 0-3
(36′ πεν., 50′, 62′ πεν. Ελ Αραμπί)

ΟΦΗ-Άρης 1-1
(15’ Πασαλίδης – 90′ πεν.Γκάμα)

Ιωνικός-ΑΕΚ 0-1
(15΄Μάνταλος)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός (αναβολή)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (15ης) αγωνιστικής

image