Αντίθετη από τη γνώμη του δικαστηρίου Χαλκίδας που αθώωσε λίγες μέρες πριν τον 30χρονο που κακοποίησε γατάκι πετώντας το στη θάλασσα φαίνεται να είναι αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος παρενέβη για να εξετάσει την ορθότητα της πρωτόδικης απόφασης. Το σκεπτικό της έδρας για την αθωωτική απόφαση ήταν ότι η γατούλα δεν υπέστη κάποια σωματική βλάβη από την κλωτσιά ή την πτώση της στη θάλασσα.

Ads

Σύμφωνα με τη δικογραφία και το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, τον περασμένο Μάιο, ο νεαρός είχε δελεάσει ανυποψίαστη γάτα με ψάρι για να τον πλησιάσει και στην συνέχεια την κλώτσησε πετώντας τη στη θάλασσα.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, καθώς και την εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε σε δίωξη και δίκη του 30χρονου. Ωστόσο, στις 19 Οκτωβρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας αθώωσε τον δράστη για την κακοποίηση του μικρού γατιού. Στη συνέχεια, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε την απόφαση του δικαστηρίου της Χαλκίδας προκειμένου να μελετήσει αν υπήρξε εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.