Tοπίο πολέμου θυμίζει το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και η ευρύτερη περιοχή, μετά τη φονική πυρκαγιά. Οι εικόνες καταστροφής με τα καμένα σπίτια, τα αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες, τα καπνισμένα δέντρα και η συντριβή στο βλέμμα των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά, φαντάζουν σαν να προηγήθηκε βομβαρδισμός.

Ads

Ανάμεσα στις πολλές εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ξεχώρισε και μια φωτογραφία με έναν σκύλο που κατέφυγε σε βράχο μέσα στη θάλασσα για να σωθεί την ώρα που εκτυλισσόταν η απόλυτη τραγωδία. Στην παράλια έτρεξαν και εκατοντάδες πολίτες. Πολλοί από αυτούς διασώθηκαν τελικά από το Λιμενικό και από παραπλέοντα σκάφη.

Το όνομα της είναι Λούα και κάποτε ήταν αδέσποτη αλλά υιοθετήθηκε από γυναίκα που διατηρεί εξοχικό στην περιοχή. Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά η Λούα κατέφυγε στην παραλία ακολουθώντας τον κόσμο, χωρίς όμως την γυναίκα που τη φιλοξενούσε.

Πέρασε πολύ ώρα μέχρι να την βρει, να την σώσει και να την πάρει μαζί της στο σκάφος που μετέφερε τον κόσμο στο λιμάνι της Ραφήνας. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται πλέον στην Αθήνα. Η Λούα έχει γίνει ήδη ένας αλλιώτικος ήρωας των ημερών της καταστροφής, ένα σύμβολο ελπίδας και επιβίωσης.

Ads

image