Επίθεση με φωτιές σε ελέφαντες πραγματοποίησε πλήθος αγροτών σε ένα χωριό στην Ινδία, επειδή πέρασαν μέσα από τα χωράφια τους.

Ads

Οι φωτογραφίες δείχνουν τους δύο ελέφαντες να προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο, καθώς μία ομάδα ανδρών πετούν αυτοσχέδιες μπάλες φωτιάς εναντίον τους. 

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Bishnupur – ένας απομακρυσμένος οικισμός στη Δυτική Βεγγάλη – ενώ παρόμοια περιστατικά φαίνεται να είναι όλο και πιο συχνά, σύμφωνα με τον Independent.

Σημειώνεται, ότι η αυξανόμενη αποψίλωση δασών στην Ινδία υποχρεώνει τα άγρια ζώα να ζουν σε ολοένα και μικρότερες εκτάσεις γης, με αποτέλεσμα να έρχονται πλέον όλο και πιο συχνά αντιμέτωπα με τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών.

Ads

Οι εικόνες του φωτογράφου Biplab Hazra φανερώνουν την βία με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής αυτά τα ζώα υπό εξαφάνιση.

image

Τα κοπάδια των ελεφάντων μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, επηρεάζοντας το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Ορισμένοι αγρότες χρησιμοποιούν φλόγες για να τρομάξουν τους ελέφαντες να φύγουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Αυτό συμβαίνει επειδή οι ντόπιοι προσπαθούν να σώσουν τις καλλιέργειές τους», λέει ο Μπιπλάπ Χάζρα που τράβηξε την φωτογραφία. «Υπάρχουν αρκετοί “διάδρομοι” ελεφάντων σε κατοικημένες περιοχές. Προσπαθώ με τις φωτογραφίες μου να ευαισθητοποιήσω τους πολίτες για το ζήτημα».

Οι ελέφαντες της Ινδίας θεωρούνται απειλούμενο είδος και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στο μισό από την δεκαετία του 1940.   

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι τίγρεις ενώ ο ανθρώπινος πληθυσμός στην Ινδία διαρκώς αυξάνεται και εξαπλώνεται οδηγώντας στον περιορισμό του φυσικού περιβάλλοντος των άγριων ζώων.