Ένα βίντεο σοκ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κουρεύονται τα πρόβατα στη Βρετανία, έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Peta Asia. 

Ads

Η οργάνωση έκανε έρευνα σε 25 φάρμες στη Βρετανία, μια χώρα που παράγει 40.000 τόνους μαλλί προβάτου το χρόνο με τα κέρδη να φθάνουν τα 1,25 δισ. λίρες. 

Όπως καταγγέλλει οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται το κούρεμα των προβάτων στη Βρετανία είναι πραγματικά σοκαριστικές. 

Με σκοπό οι κουρείς να βγάλουν περισσότερα χρήματα και με δεδομένο ότι αμείβονται με λιγότερο από μια λίρα για κάθε πρόβατο, προσπαθούν να κουρέψουν όσο το δυνατό περισσότερα πρόβατα σε λιγότερο χρόνο. 

Ads

Τα πρόβατα αντιστέκονται και εκείνοι τους συμπεριφέρονται με βία, χτυπώντας τα με γροθιές, με κλοτσιές, πατώντας τα στο λαιμό, χτυπώντας τα κεφάλια τους σε ξύλινες επιφάνειες ακόμη και μαχαιρώνοντάς τα. 

Επειδή όμως τα χρειάζονται και άρα δεν θέλουν τα ζώα να πεθάνουν τα ράβουν όπως – όπως χωρίς αναισθητικό, με τα ζώα να σφαδάζουν από τον πόνο. 

Η οργάνωση καταγγέλλει ακόμη ότι κάποια πρόβατα αφήνονται να πεθάνουν χωρίς να τους παρέχεται καμία κτηνιατρική περίθαλψη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ