Σε συνέχεια των δράσεων και παρεμβάσεων του Σωματείου για τη ρύθμιση του νέου τοπίου στο θέατρο με την επέλαση των ψηφιακών αναμεταδόσεων των παραστάσεων, μετά και τις δημόσιες ανακοινώσεις προς τα μέλη του και το θεατρικό κοινό,
το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διοργανώνει ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αυτή την Παρασκευή, 22/01/2021 και ώρα 18.30, σε streaming μετάδοση, μεσω της facebook σελίδας του Σωματείου.

Ads

Στόχος αυτής της κίνησης του Σωματείου είναι η ενημέρωση του κλάδου για τα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής, που, όσο κι αν μας τρομάζουν, είναι ήδη εδώ και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, με γνώση, συνείδηση, συντονισμό και προοπτική.

  • Τι είναι το online streaming, το live streaming και η παράσταση on demand;
  • Ποια δικαιώματα έχουμε οι ηθοποιοί σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις;
  • Τι είναι τα συγγενικά δικαιώματα, τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και σε τι διαφέρουν;

Θα δούμε και θα εξηγήσουμε ενδελεχώς τις ισχύουσες νομοθεσίες, τις μέχρι στιγμής πρακτικές στο ελεύθερο θέατρο, αλλά και στους εποπτευόμενους φορείς (κυρίως στο Εθνικό Θέατρο) και τέλος θα συζητήσουμε για το τι απαιτούμε ως Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η συνέντευξη, που θα είναι ανοιχτή σε όλους, θα έχει δύο μέρη:

Ads

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων (Προέδρου, Γεν. Γραμματέα και Γραμματέα Οπτικοακουστικού Τομέα), θα είμαστε στη διάθεση σας για τυχόν απορίες, που μπορείτε να αποστείλετε γραπτά, ως σχόλια στη σελίδα του facebook.

Καλούμε όλα μας τα μέλη, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε αυτό το – αναγκαστικά διαδικτυακό – ραντεβού αυτήν την Παρασκευή!

***Την αφίσα της συνέντευξης σχεδίασε ο Χρήστος Συμεωνίδης