Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) το πέμπτο φωτογραφικό λεύκωμα του Μιχάλη Μπολιάκη, “PERU”. Ο φωτογράφος περιηγείται, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, στην περιοχή του Cuzco, της Arequipa, της λίμνης Titicaca και αλλού συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητας που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες του τουρισμού.

Ads

Είσοδος Ελεύθερη.

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν οι:
Ειρήνη Κοντογεωργίου, δημοσιογράφος
Ηλίας Μπουργιώτης, φωτογράφος
Σπύρος Σκιαδόπουλος, διευθ. της Ακαδημίας Δημιουργικής Φωτογραφίας LEICA AKADEMIE

Λίγα λόγια για το φωτογραφικό λεύκωμα

Ο Μιχάλης Μπολιάκης, σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα τέλη της δεκαετίας του ’90, περιηγείται στην περιοχή του Cuzco, της Arequipa, της λίμνης Titicaca και αλλού, χωρίς πρόγραμμα και συγκεκριμένο σκοπό, συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητας που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες του τουρισμού. Οι φωτογραφίες αυτού του λευκώματος, με επίκεντρο τους γηγενείς του Περού, ορόσημο για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, αποτυπώνουν την ανόθευτη ομορφιά και γοητεία του τόπου που υπήρξε το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας. Πρόκειται για το πέμπτο φωτογραφικό λεύκωμα του Μιχάλη Μπολιάκη.

Ads

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ο Μιχάλης Μπολιάκης γεννήθηκε το 1956 στην Αλεξανδρούπολη όπου ζει και εργάζεται σαν φωτογράφος. Φωτογραφίζει από το 1975. Από το 1985 έως το 1997 διδάσκει αναλογική φωτογραφία και τεχνική σκοτεινού θαλάμου στα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης του Ν. Εβρου. Το 1993 ανοίγει το «ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» ένα εξειδικευμένο κατάστημα φωτογραφικών. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις σε Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Σικάγο, Μυτιλήνη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές. Επίσης φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί συχνά στα ελληνικά κλαδικά περιοδικά ενώ για σειρά ετών συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες. Είναι δημιουργός τεσσάρων λευκωμάτων, «της Αλεξανδρούπολεως» (1997 εκδόσεις Καστανιώτη), «ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» (2001 εκδόσεις Καστανιώτη), “COLORE CUBANO” (2010 εκδόσεις ΚΕ.ΔΗ. ΦΩΤ. Θράκης), «Στην Πόλη» 2014 (εκδόσεις ΚΕ.ΔΗ. ΦΩΤ. Θράκης).

Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.