Η φωτογραφική ομάδα PHOTOPIA διοργανώνει εκδήλωση στο ΕΙΕ (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 4μμ – 7:00μμ, με παρουσίαση φωτογραφιών από τον Αντώνη Γκόλτσο, από εσωτερικά και εξωτερικά μέρη μουσείων, ιδρυμάτων και σπιτιών.

Ads

Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη την δήλωση συμμετοχής στο e-mail: [email protected], λόγω περιορισμένων θέσεων.

Ο Αντώνης Γκόλτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τον Απρίλιο του 2007 συντονίζει τη Λέσχη Αστυνομικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ – 2010). Επιμελήθηκε τον τόμο διηγημάτων Το τελευταίο ταξίδι – Έντεκα νουάρ ιστορίες (εκδ. Μεταίχμιο, 2009), όπου με το προλογικό κείμενο «Λέω, λες, λέει: “Αστυνομική Λογοτεχνία” – Εννοούμε το ίδιο;» και το διήγημα «Δεν είναι έτσι, αν έτσι νομίζετε» δημοσίευσε για πρώτη φορά.  Ο “Οδηγός φόνων” (2019) είναι το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (Ιούνιος 2019).

e-mail: [email protected]

image

Ads

Η PHOTOPIA είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε το 2008 από άτομα που αγαπούν και δραστηριοποιούνται στην τέχνη της φωτογραφίας. Απευθύνεται σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, γύρω από τη φωτογραφία. Στις τακτικές μας συναντήσεις, που πραγματοποιούνται κάθε 2-3 εβδομάδες στο φιλόξενο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε – Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), ανταλάσσουμε απόψεις και μαθαίνουμε για ό,τι ενδιαφέρον υπάρχει γύρω από τη φωτογραφία, με συζητήσεις σε θέματα αισθητικά και καλλιτεχνικά, προβολές και παρουσιάσεις έργων γνωστών φωτογράφων αλλά και portfolios μελών της ομάδας, καθώς και μαθήματα γύρω από τεχνικά θέματα σχετικά με την λήψη και την επεξεργασία της φωτογραφίας. Δεν λείπουν φυσικά και οι ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις των μελών σε τόπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όλες οι παρουσιάσεις και τα μαθήματα παρέχονται εντελώς δωρεάν, χωρίς κόστος εγγραφής ή συνδρομές. Κεντρικός στόχος της ομάδας είναι η εκπαίδευση όλων, αρχαρίων και προχωρημένων, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, επειδή θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε μαθητές και δάσκαλοι την ίδια στιγμή και για όλη μας τη ζωή.
 
Το URL της κλειστής ομάδας PHOTOPIA στο facebook, όπου προβάλλονται οι φωτογραφίες των μελών μας και υπάρχουν αναρτήσεις σχετικά με τις συναντήσεις και  τους διαγωνισμούς μας είναι:
https://www.facebook.com/groups/PHOTOPIA.group
Δείτε ακόμα την ιστοσελίδα της Ομάδας: https://www.facebook.com/photopiart/