Συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε χθες στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα Χρυσαυγιτών πραγματοποιούσε πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς την κεντρική πλατεία φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Μετά την συμπλοκή ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε έναν νεαρό πομάκο που μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Xanthipress, πρόκειται για έναν 30χρονο πομάκο, που ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με τους δυο χώρους κι απλώς περνούσε εκείνη την ώρα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης και δέχθηκε επίθεση, όταν ομάδα Χρυσαυγιτών διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για χριστιανό ορθόδοξο. Ο 30χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.


 
Στο σημείο κατεύθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι δύο ομάδες αποχώρησαν αμέσως μετά το περιστατικό, με τους κατοίκους να παρακολουθούν σοκαρισμένοι το αποτρόπαιο θέαμα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Από την πλευρά της Αστυνομίας διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθεί το εάν ο τραυματίας δεν έχει σχέση με τους χώρους.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολιγομελείς ομάδες (10 -12 άτομα) Χρυσαυγιτών πολύ συχνά συγκεντρώνονται στην πλατεία της πόλης και φωνάζουν προκλητικά συνθήματα προς την Τουρκία. Χθες, ο αριθμός τους ήταν σαφώς μεγαλύτερος καθώς σύμφωνα με τον τοπικό τύπο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα.