Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μεσολόγγι έξω από το ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες τρία άτομα τραυματίστηκαν από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το πλήθος. Άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών. Το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες. Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου

Ads

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, κάτοικος του Μεσολογγίου καταγγέλλει επώνυμα ότι τραυματίστηκε ελαφρά από το αυτοκίνητο του υπουργού. 

«Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Eιδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται απο το αυτοκινητο, ευτυχώς δεν ειχαμε χειρότερα» λέει ο κ. Σκαρμούτσος.
 
Σύμφωνα με το onairnews.gr, «υπάρχουν 4 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με κατάγματα, αναπνευστικά και άλλους τραυματισμούς από την “απόδραση του υπουργικού αυτοκινήτου».

«Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Σε λίγα λεπτά αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα έγιναν σήμερα στο Μεσολόγγι από το Δήμο Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και καταγγελίες κατά του Υπουργού Υγείας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ads

Νωρίτερα, σπουδαστές των ΤΕΙ και κάτοικοι από το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά» έκαναν πορεία με σκοπό να φθάσουν έξω από το ξενοδοχείο. Όμως λίγα μέτρα πριν είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Π. Κατσούλης και Ναυπάκτου Γ. Μπουλές καθώς και αντιπροσωπεία, πήγαν στο ξενοδοχείο για να συναντήσουν τον Μ. Σαλμά αλλά αποχώρησαν έπειτα από 20 λεπτά διότι δεν τον είχαν συναντήσει, όπως είπαν. 

Τη Δευτέρα ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε απεργία πεινάς στο Μουσείο-Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι όπου μιλούσε ο Μάριος Σαλμάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σήμερα και ώρα 12:30, διακόσια περίπου άτομα, διαμαρτυρόμενα για το σχέδιο Αθηνά  μετέβησαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιείτο κλειστή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. Τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτιθέμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στις 15:30, κατά την αποχώρηση του Υπουργού από το ξενοδοχείο, μέσω της παραλιακής Οδού Τουρλιδας – Μεσολογγίου, ομάδα από τα συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε 350, επιχείρησε να παρεμποδίσει τη διέλευση του οχήματος, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια και ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη καμία αστυνομική επιχείρηση, 63χρονος ημεδαπός, που μετείχε στη συγκέντρωση, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά. Μετά από αυτό το περιστατικό τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια και πετώντας πέτρες και μάρμαρα, ενώ απωθήθηκαν με ανάλογη χρήση χημικών.Έως τώρα δεν έχει δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός, ούτε οποιαδήποτε φθορά.

Αυτεπάγγελτα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πληροφορήθηκε ότι είχαν μεταβεί τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 38,32 και 17 ετών, οι οποίοι έφεραν ελαφρά τραύματα και αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου».

Διαμαρτυρία από φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά» πραγματοποίησαν φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Οι φοιτητές άνοιξαν από τις 3 το μεσημέρι τα διόδια στη γέφυρα και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα για μία ώρα.

Κρήτη

Στην κατάληψη και το κλείσιμο της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν κάτοικοι της Ιεράπετρας σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία για τις αρνητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ακόμη σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα προχωρήσουν, «έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς» όπως υποστηρίζουν. «Απαιτούμε την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας -αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν- και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε το νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές» καταλήγει η επιτροπή Αγώνα της Ιεράπετρας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες περίπου 200 φοιτητών του ΤΕΙ Πύργου και πολιτών, μετά από εμφάνισή του σε τοπικό κανάλι.