H υπόλοιπη Ελλάδα έχει επιλέξει ήδη δημάρχους και περιφερειάρχες, όπως ορίζεται και στον Καλλικράτη, ο δήμος, όμως, Επιδαύρου προσπαθεί ακόμη να ψηφίσει για το δήμαρχο του 2006. Με το σύστημα Καποδίστρια προφανώς.

Ads

Δυο φορές έχουν προσέλθει στις κάλπες οι κάτοικοι Επιδαύρου για να εκλέξουν το δήμαρχο για το 2006. Δεν φαίνεται να ήταν, όμως, αρκετές. Οι κάτοικοι καλούνται τώρα και πάλι, σε δυο εβδομάδες, να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο συνδυασμούς που κατατέθηκαν τέσσερα χρόνια πριν.

Η ιστορία έχει ως εξής: ο νυν δήμαρχος, Νικόλαος Γεώργας στις δημοτικές του 2006 κατέθεσε πλήρη συνδυασμό στο πολιτικό πρωτοδικείο Ναυπλίου. Όμως, δυο μέρες πριν την ανακήρυξη του συνδυασμού εμφανίστηκε στο πρωτοδικείο μια από τις υποψήφιες του συνδυασμού αυτού και δήλωσε την παραίτησή της. Ο νόμος ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η μεταβολή του ψηφοδελτίου παρά μόνον αν κάποιος υποψήφιος πεθάνει. Ο πρωτοδίκης, όμως, αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση της υποψήφιας.

Γίνονται, λοιπόν, οι εκλογές και ο κ. Γεώργας επικράτησε του αντιπάλου του. Ο τελευταίος, όμως, αρνήθηκε να δεχτεί το αποτέλεσμα και υπέβαλε ένσταση στο Διοικητικό πρωτοδικείο Ναυπλίου, το οποίο όμως την απέρριψε. Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω και απευθύνθηκε συο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ έκρινε ότι η παραίτηση της υποψηφίας δεν έπρεπε να είχε γίνει δεκτή και ζήτησε επαναληπτικές εκλογές. Αυτές πραγματοποιήθηκαν δυο χρόνια αργότερα, το 2008. Ο κ. Γεώργας επικράτησε και πάλι, με διπλάσιες μάλιστα ψήφους.

Ads

Και πάλι, όμως, ο αντίπαλός του δεν δέχθηκε το αποτέλεσμα. Ακολουθεί νέα προσφυγή στο ΣτΕ κάνοντας λόγο για παράνομη συμμετοχή του συνδυασμού του κ. Γεώργα στην εκλογική διαδικασία.

Το ΣτΕ, λοιπόν, αποφασίζει νέες εκλογές, οι οποίες και θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου, ελάχιστες δηλαδή μέρες πριν λήξει και τυπικά η θητεία του κ. Γεώργα, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν κατέβηκε στις πρόσφατες εκλογές.