Ο γνωστός και αγαπημένος Γιάννης Σπανός, κατεξοχήν συνθέτης του Νέου Κύματος, θα δώσει απόψε μια μεγάλη συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην οποία θα συμμετάσχουν πλήθος γνωστών καλλιτεχνών. Μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα.

Ads

Στην αφιερωμένη στα διαχρονικά τραγούδια του συνθέτη συναυλία θα παραστεί και θα συμμετάσχει μια μεγάλη ερμηνευτών: Αντ. Ρέμο, Κ. Κούκα, Π. Ζήνα, Ελ. Δήμου, Κ. Χατζή, Μ. Μητσιάς κ.ά., ενώ 17μελής ορχήστρα θα παίζει τις γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. Την παρουσίαση θα κάνει ο εξίσου γνωστός και δημοφιλής Λ. Παπαδόπουλος.

«Ο Σπανός είναι ένας σηµαντικός συνθέτης µε ευρωπαϊκή αντίληψη και χιούµορ, ο καλλιτέχνης που δεν πρόδωσε ποτέ την καλλιτεχνική του ιδεολογία, που έφερε νέο αέρα στο ελληνικό τραγούδι», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τη συναυλία αυτή ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. «Κάτω από την οµπρέλα του αναδείχτηκαν σπουδαίοι τραγουδιστές. Σε µια εταιρεία (Λύρα) που έφτιαξε τον Λοΐζο, τον Σαββόπουλο, τον Χατζή… Ο τόπος αυτός του χρωστάει πολλά του Σπανού».

«Αν έχει γράψει 600 τραγούδια, τα 500 έγιναν επιτυχίες», λέει για τον Γιάννη Σπανό ο Μανώλης Μητσιάς. Ο ίδιος ο συνθέτης, μετά από 50 χρόνια καριέρας δηλώνει «ενεργός και παρών»: « Γράφω τραγούδια τα οποία δίνω κατά καιρούς σε διάφορους τραγουδιστές μόνο που δεν ακούγονται πολύ, γιατί δυστυχώς τα ραδιόφωνα πλέον λειτουργούν με προεπιλεγμένα τραγούδια. Από την άλλη, εγώ δεν μπορώ να γράψω τραγούδια σε κομπιούτερ, όπως θέλουν οι υπεύθυνοι των σημερινών δισκογραφικών εταιρειών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν και ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική.»

Ads

Συναυλία-αφιέρωμα στα πενήντα χρόνια μουσικής πορείας του Γιάννη Σπανού
Δευτέρα 31 Μαΐου, ώρα 21.00, στο Καλλιμάρμαρο
Παρουσιαστής: Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Τραγουδούν: Μελίνα Ασλανίδου, Μιχάλης Βιολάρης, Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Καράλης, Κώστας Καραφώτης, Σταμάτης Κόκοτας, Κατερίνα Κούκα, Μανώλης Μητσιάς, Αντώνης Ρέμος, Κώστας Χατζής, Καίτη Χωματά.
Εισιτήρια: € 25.