Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 200 τραυματίστηκαν σήμερα στο Μπαγκλαντές από την κατάρρευση ενός κτιρίου οχτώ ορόφων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. 

Ads

 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μόνο που έμεινε ανέπαφο είναι το ισόγειο του κτιρίου Ράνα Πλάζα, το οποίο στεγάζει μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα.

image

image

Ads

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο εργοδότης αγνόησε προειδοποίηση των αρχών να μην βάλει μέσα τους εργαζομένους εξαιτίας ρωγμής στο κτίριο, όπως αναφέρει το Reuters.
 
«Έχουμε ανασύρει μέχρι στιγμής 15 νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς» δήλωσε νωρίτερα ο Ζεχαντούλ Ισλάμ, αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
 
Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαβάρ, κατέρρευσε στις 09:00 τοπική ώρα (06: ώρα Ελλάδας).

image
 
Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου Enam Medical College, τουλάχιστον 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και περίπου 150, στην πλειοψηφία τους εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.
 
Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας,
«τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια». Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν στην προσπάθειά τους να βγουν γρήγορα από το κτίριο, ποδοπατήθηκαν.