Συνεχίζεται η επιχείρηση των διασωστών στον Ισημερινό ώστε να εντοπιστούν οι μεταλλωρύχοι που εγκλωβίστηκαν χτες σε βάθος 150 μέτρων κάτω από τη γη μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς σε ορυχείο του Πορτοβέλο στα νοτιοδυτικά της χώρας. «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ορυχείων Χόρχε Εσπινόζα.

Ads

«Οι εργασίες των διασωστών συνεχίζονται και είμαστε πολύ κοντά στο να κατέβουμε» στη στοά που δημιουργήθηκε από το ατύχημα, υπογράμμισε και εξέφρασε την ελπίδα του ότι «οι μεταλλωρύχοι είναι ζωντανοί». «Πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να επιβιώσουν».

Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στο πέμπτο επίπεδο το ορυχείου Κάζα Νέγκρα. Οι συνάδελφοί τους μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσής τους κατά την οποία ένα γεωτρύπανο προσπαθεί να ανοίξει ένα πέρασμα μέχρι τους εγκλωβισμένους που βρίσκονται σε μία στοά με πλάτος 2,5 μέτρα, 2 μέτρα ύψος και περίπου 60 μέτρα μήκος.

Εν τω μεταξύ, το θάνατο 20 ανθρώπων προκάλεσε έκρηξη αερίου μέσα σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, ενώ άλλοι 17 ανθρακωρύχοι παραμένουν παγιδευμένοι.

Ads