«Όλα τα σχέδια στήριξης για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ήταν για να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να διευθετηθούν οι διαφορές στην ανταγωνιστικότητα και στα ελλείμματα των χωρών της ευρωζώνης», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συνέδριο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DFB).

Ads

Παράλληλα, έκανε λόγο για απαράδεκτη παραποίηση των επίσημων ελληνικών στατιστικών. «Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι εντελώς απαράδεκτο. Για χρόνια, ήταν δυνατό να παραποιούνται οι επίσημες στατιστικές», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενη στην κερδοσκοπία επισήμανε ότι «ήταν και είναι δυνατή επειδή υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην οικονομική ισχύ και στην αντίστοιχη υπερχρέωση των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ».

To Σάββατο, η Μέρκελ προειδοποίησε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι για την ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών της, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει «πολύ δύσκολες επιλογές», ενώ μία ημέρα πριν, την Παρασκευή , κατά τη διάρκεια ομιλίας της κατά την ετήσια οικουμενική σύνοδο μεταξύ καθολικών και προτεσταντών στη Γερμανία, τόνισε ότι οι Γερμανοί «δεν μπορούν να ζουν για πάντα πάνω από τις δυνατότητές τους».

Ads