Η διεθνής κοινότητα «στην οποία ανήκει και το Πακιστάν […] χάνει τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν» στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Θεωρώ ότι η διεθνής κοινότητα, στην οποία ανήκει το Πακιστάν, χάνει τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν. Και αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή χάσαμε τη μάχη της κατάκτησης της καρδιάς και του πνεύματος», δήλωσε ο κος Ζαρντάρι, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία.

Ads

Ο κ. Ζαρντάρι χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες που θέλουν το Πακιστάν να συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν. «Δεν υπάρχουν καλοί ταλιμπάν με τους οποίους θα μπορούσε κανείς να συζητήσει και άλλοι, κακοί, τους οποίους πρέπει να πολεμήσουμε. Το Πακιστάν και ο λαός του είναι θύματα τρομοκρατών. Το μόνο που κάνουμε είναι να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και να μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας και εκείνων που την πρεσβεύουν».

Σε ερώτηση της γαλλικής εφημερίδας για τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον περί «διπλού παιχνιδιού» εκ μέρους του Πακιστάν, ο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι απάντησε ότι «μπροστά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και όχι αντιμέτωποι. Θα του εξηγήσω […] ότι στον πόλεμο αυτό η χώρα μου είναι αυτή που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές».

Ο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να συναντηθούν την Παρασκευή, παρά τις διαμαρτυρίες που διατυπώνονται στη χώρα του πρώτου που πλήττεται από πρωτοφανείς καταστροφές από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ads