Συνεχίζονται οι απανταχού “επιθέσεις” προς το WikiLeaks και τον ιδρυτή του ιστότοπου Julian Assange, αφού μετά το PayPal, και η ελβετική τράπεζα Postfinance διέκοψε ακόμα μια δίοδο χρηματοδότησης της ιστοσελίδας που έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση για την παγκόσμια διπλωματία.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα “αποφάσισε να ολοκληρώσει τις επιχειρηματικές της σχέσεις” με τον Assange, με αφορμή το γεγονός ότι “έδωσε ψευδείς ενδείξεις για τον τόπο κατοικίας του όταν άνοιξε το λογαριασμό του”. Έτσι, η Postfinance πάγωσε το λογαριασμό του WikiLeaks, στερώντας από τον ιστότοπο καταθέσεις ύψους 31 χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, η βρετανική Scotland Yard παρέλαβε το ένταλμα σύλληψης για τον διαβόητο πλέον Αυστραλό πρώην χάκερ, ο οποίος πιστεύεται πως κρύβεται κάπου στη νοτιοανατολική Αγγλία και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε δηλώσεις τους στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, Βρετανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις διαρροές “σχεδόν εγκληματικές”, υποστηρίζοντας πως “δεν πρόκειται απλά για αμέλεια ή για ηλιθιότητα, είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ενεργή παροχή βοήθειας σε τρομοκρατικές οργανώσεις”, τονίζοντας επίσης πως “πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι τα κίνητρα πίσω από τις διαρροές του Wikileaks. Πιστεύουν πως είναι κάποιου είδους δυνάμεις της αναρχίας;”

Ads

Νέες αποκαλύψεις

Παρά τις όποιες προσπάθειες φίμωσης πάντως, οι διαρροές εγγράφων συνεχίζονται, φέρνοντας στο φως νέες ιστορίές κατασκοπείας και διπλωματικών και πολιτικών “ατασθαλιών”. Όπως αποκαλύφθηκε από τηλεγράφημα που είχε στείλει η Αμερικανή υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ο Ζάκι-ουρ-Ρέχμαν Λάχβι, εγκέφαλος της τρομοκρατικής ομάδας Λασκάρ-ε-Τάιμπα, συνεχίζει να διευθύνει τις επιχειρήσεις της οργάνωσης από το κελί της φυλακής όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Λάχβι που κατηγορείται ότι σχεδίασε τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Μουμπάι το 2008, βρίσκεται σε συνεργασία με τον ιδρυτή της οργάνωσης Χαφίζ Σαΐντ, ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής μιας ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που λειτουργεί ως “βιτρίνα” για την Λασκάρ-ε-Τάιμπα.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως η Αμερική χρησιμοποίησε υπόγειους διπλωματικούς ελιγμούς για να μπλοκάρει το διορισμό του καταξιωμένου Ιρανού επιστήμονα, Δρ. Μοσταφά Τζαφάρι, σε σημαντικό πόστο του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο από τους Αμερικανούς διπλωμάτες που το συνέταξαν, “ο Τζαφάρι έχει μεγάλα επιστημονικά προσόντα, αλλά είναι επίσης πρώην υπάλληλος της ιρανικής κυβέρνησης”. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις διαρροές που αφορούν τις μεθοδεύσεις των ΗΠΑ στις περιβαλλοντικές συνόδους και αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα εμπόδιο για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στο Κανκούν.

Η χούντα της Βιρμανίας ήθελε να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

(Πηγή: Sport24)

Το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς τον Μάιο του 2008 είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 146.000 άνθρωποι στη Βιρμανία να χάσουν τη ζωή τους ενώ περίπου 56.000 αγνοούνται. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην περιοχή αλλά και για τραγωδία δίχως τέλος αφού η χούντα αρνούνταν να ανοίξει τα σύνορα για εξωτερική βοήθεια. Ακόμη και όταν παρενέβη ο ΟΗΕ εξακολουθούσε να δημιουργεί εμπόδια μέσω της διαδικασίας έκδοσης βίζας για εκείνους που επιθυμούσαν να συνδράμουν.

Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν από το Wikileaks, λίγους μήνες αργότερα ο ηγέτης του στρατιωτικού καθεστώτος, Ταν Σουέ επιχείρησε να γίνει ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσφέροντας περίπου 1 δισ. δολάρια! Η πρόταση έγινε μέσω του εγγονού του 77χρονου στρατιωτικού ηγέτη που στόχευε στον αποπροσανατολισμό του πληθυσμού του, μετά την διεθνή κατακραυγή, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμεναν άστεγοι, δεν είχαν πρόσβαση σε νερό, ενώ χρειάζονταν άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.