Η Ιταλίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Στεφανία Πρεστιτζάκομο, ανακοίνωσε πως παραιτείται από το κυβερνών κόμμα Λαός της Ελευθερίας, αλλά θα εξακολουθήσει να παραμένει στην κεντροδεξιά κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τη δεδηλωμένη. «Δεν αναγνωρίζω πλέον τον εαυτό μου στο PdL», τόνισε συγκινησιακά φορτισμένη η Πρεστιτζάκομο στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα της Κάτω Βουλής.

Ads

Η κίνηση της Πρεστιτζάκομο, για την οποία δεν έδωσε ακόμα εξηγήσεις, προσθέτει περισσότερες ανησυχίες στην δύσκολη κατάσταση της κυβέρνησης, η οποία μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να επιβιώσει την περασμένη εβδομάδα από την πρόταση μομφής, την οποία απέφυγε με οριακή πλειοψηφία.

Η Πρεστιτζάκομο ανακοίνωσε την απόφασή της μετά την απροθυμία των βουλευτών του «Λαού της Ελευθερίας» να υποστηρίξουν στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο της για τους κανονισμούς που θα διέπουν τη διαχείριση και απόθεση απορριμμάτων από εταιρείες οι οποίες θα συστήνονται από ανέργους.

Όπως δήλωσε, η ίδια δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, αλλά θα προσχωρήσει στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών και πρόσθεσε πως θα εξηγήσει την κίνησή της και στον ίδιο τον Μπερλουσκόνι. Η κεντροδεξιά παράταξη βρίσκεται σε αναστάτωση αφότου χώρισαν οι δρόμοι των συνιδρυτών του “Λαού”, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζανφράνκο Φίνι (νυν προέδρου της Βουλής).

Ads