Έρευνα σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την κατηγορία της «υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων» και της «κατάχρησης εξουσίας» ανοίγει η Εισαγγελία του Μιλάνου με φόντο την υπόθεση Ρούμπι, το σκάνδαλο με τη 17χρονη Μαροκινή συνοδό που είχε φιλοξενηθεί στις βίλες του ιταλού πρωθυπουργού.

Ads

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει και πάλι «θύμα πολιτικής δίωξης», τονίζοντας ότι έχει ορκιστεί ήδη στη ζωή των παιδιών ότι δεν έχει διαπράξει κανένα παράπτωμα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε την μερική αναθεώρηση του νόμου που προσφέρει προσωρινή ασυλία, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, στον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για μερική κατάργηση της «νομικής ασπίδας» που είχε εξασφαλίσει ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι «δεν μπορεί να αποφασίζεται, αυτόματα, από την προεδρία της κυβέρνησης, ότι υπάρχει εύλογο κώλυμα, λόγω θεσμικών υποχρεώσεων, που δεν επιτρέπει στον ιταλό πρωθυπουργό, να παρίσταται στις διάφορες δίκες». «Το κώλυμα αυτό, θα πρέπει να αξιολογείται, κάθε φορά, από τους δικαστές», τονίζει το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ads