Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από τα βίαια επεισόδια στο Λονδίνο. Ένας ακόμη άνθρωπος, ένας 68χρονος άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα προσπαθώντας να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου, όπου εξελίσσονταν οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις. Ένας 22χρονος συνελήφθη ως ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία.

Ads

Ο 68χρονος Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα ως ύποπτο για την επίθεση εις βάρος 68χρονου. Πρόκειται για έναν 22χρονο που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπάους.

Άλλα3 άτομα συνελήφθησαν, 2 έφηβοι και ένας 26χρονος άντρας, σε σχέση με τον θάνατο τριών ανδρών από την Ασία, που χτυπήθηκαν εσκεμμένα από ένα όχημα που κατευθύνθηκε κατά πάνω τους στην πόλη Μπέρμιγχαμ. Οι τρεις Ασιάτες εμπόδιζαν τη λεηλασία καταστημάτων, όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης.

Ads

Παράλληλα, ένας 32χρονος άντρας, που κρατείτο στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη σε πληθυσμό βρετανική πόλη, αποφυλακίστηκε υπό όρους σε σχέση με το ίδιο συμβάν.

Τα τρία θύματα, σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, είναι ο 21χρονος Χαρούν Τζαχάν και οι αδελφοί Σαζάντ και Αμπντούλ Μουσαβίρ, 30 και 31 ετών.

Μετά την απώλειά τους, ο πατέρας τους Τάρεκ απηύθυνε δια τηλεοράσεως μια συγκινητική έκκληση, η οποία φαίνεται να αναχαίτισε περαιτέρω ταραχές, μετά την ολονυκτία που έγινε στη μνήμη των τριών αδελφών.

«Καλούμε τη νεολαία να παραμείνει ήρεμη, την κοινότητά μας να μη διασπαστεί. Το θέμα αυτό δεν είναι ρατσιστικό… Λευκοί, Ασιάτες, μαύροι, όλοι συνυπάρχουμε. Ας ηρεμήσουμε, ας παραμείνουμε απόψε στα σπίτια μας», ανέφερε ο πατέρας του Χαρούν Τζαχάν.

Το θανατηφόρο όχημα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οδηγούσαν νεαροί μαύροι, πιθανότατα από την Καραϊβική.