Για «προχειροδουλειές» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Ανδ. Ψυχάρης αναφερόμενος στις φορολογικές αλλαγές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής, το οποίο χαρακτήρισε ως «νομοσχέδιο γραμμένο στη λογική της κουρελούς, γεμάτο κενά και τρύπες».

Ads

 
«Θα έπρεπε να είναι απλό, κατανοητό και φιλικό προς τον πολίτη φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να τον έχουμε σύμμαχο στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής». Υπενθυμίζεται πως κριτική για το φορολογικό έχει ασκήσει και η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
 
«Η φορολογική επαναστατική μεταρρύθμιση που αναμέναμε δεν ήρθε ποτέ», σημείωσε ο βουλευτής ασκώντας ευθεία κριτική στο οικονομικό επιτελείο για καθυστερήσεις στις εξαγγελθείσες εδώ και καιρό ριζικές αλλαγές στο προβληματικό φορολογικό πεδίο.
 
«Φτάσαμε στην κωμική κατάσταση στο καταργώ – δεν καταργώ τις αποδείξεις σε διάστημα λίγων ημερών, ενώ τώρα δίνουμε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο, όπως οι χειμερινοί κινηματογράφοι, για τη νέα ρύθμιση και αν» πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στα θέματα δημόσιας διοίκησης τόνισε πως «έχουν περάσει 3,5 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο και τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον ελληνικό λαό ότι θα υπάρχει αξιολόγηση στο δημόσιο ότι οι υπάλληλοι θα κρίνονται αξιοκρατικά και θα απομακρυνθούν τουλάχιστον οι επίορκοι».
 
«Μέχρι πότε πιστεύετε ότι μπορούμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους, μέχρι πότε θα μιλάμε για μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως θα ζυγίζονται με μονάδα βάρους το πολιτικό κόστος; Το δημόσιο πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από τους επίορκους υπαλλήλους που έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα μέχρι σήμερα, θεμιτά και αθέμιτα, για να παραμένουν στις θέσεις τους», κατέληξε.