Χειρόφρενο «τραβούν» για 24 ώρες όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία, ενώ σήμερα προστίθενται Προαστιακός και ΟΣΕ. Επίσης απεργούν και οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ,  παρόλο που η χθεσινή τους απεργία του κρίθηκε παράνομη.

Ads

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στο Αττικό Μετρό με αφορμή την κήρυξη της χθεσινής απεργίας ως παράνομη έκανε λόγο για «ψυχολογικό βιασμό» και «αστείρευτο θράσος αυτών που κυβερνούν». Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του μετρό έχει προχωρήσει σε νέα προσφυγή.

Επίσης οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρώθηκαν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Ads

Οι ιδιοκτήτες ταξί από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ χαρακτηρίζουν «απεργοσπαστικό μηχανισμό» το γεγονός ότι λεωφορεία του ΚΤΕΛ καλύπτουν τη διαδρομή από το Κέντρο στο «Ελ.Βενιζέλος».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Μεταφόρων. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα από τη συνάντηση και ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.