Να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως με βάση την απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχουν απολύσεις εργαζομένων. Η κυβέρνηση Σαμαρά «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι  της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε και επισήμανε πως ό,τι και να αποφασίσουν σήμερα οι κυβερνητικοί εταίροι «ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή την χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός».

Ads

 
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι αντισυνταγματική και ζήτησε να έρθει στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων κομμάτων, για την ακύρωση της. «Σε αυτόν τον τόπο υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία», επισήμανε. «Οφείλει να σταματήσει άμεσα η παρανομία της διακοπής εκπομπής σήματος της δημόσιας τηλεόρασης», υπογράμμισε. «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχουν απολύσεις. Η ΕΡΤ παραμένει γιατί δεν μπορεί να σταματήσει η εκπομπή σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και βεβαίως οι διαδικασίες που θα πρέπει να προχωρήσουν αφορούν την κοινοβουλευτική διαδικασία», ανέφερε.

 
«Ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι ένας αγώνας για τη Δημοκρατία που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού και έχει μόνο μια δυνατότητα: Την οριστική νίκη, την οριστική υποχώρηση της επιδίωξης του πρωθυπουργού να διακόψει και να καταργήσει τη δημόσια ραδιοτηλέοραση. Σε αυτό δεν υπάρχουν συμβιβασμοί», δήλωσε. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να συμβιβαστεί με τη νομιμότητα και τους κυβερνητικούς εταίρους να καταλάβουν πως σήμερα κρίνεται η Δημοκρατία και δεν μπορεί να συμβιβάζονται με «τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ».

«Σε τελική ανάλυση λύσεις ερήμην της κοινωνίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», τόνισε και συνέχισε: «Ό,τι κι αν αποφασίσουν δεν έχει ραγίσει το γυαλί της τρικομματικής αλλά έχει ραγίσει η νομιμοποίηση του λαού μας σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί τη βαρβαρότητα με μεθοδεύσεις αντιδημοκρατικές. Ως εκ τούτου τους καλούμε να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα ειδάλλως να γνωρίζουν πως ο αγώνας του λαού μας για τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή θα είναι ανένδοτος μέχρι την τελική νίκη». 

Και την Τετάρτη, ημέρα συλλαλητηρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τη συνεργασία των ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του ραδιομεγάρου ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. 

Ads

«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ», ανέφερε κατά τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι  της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών.  Οφείλει άμεσα να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική νομιμότητα. Οφείλει άμεσα να δώσει εντολή  για να επαναλειτουργήσει, να επανεκπέμψει το σήμα της ΕΡΤ,  με το προσωπικό και με τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι την ώρα που αποφάσισε  παρανόμως να  τη φιμώσει», πρόσθεσε.
 
«Ας το καταλάβει ο κύριος Σαμαράς. Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο. Και όσο αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται. Κυρίως, όμως, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν  ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να αγνοείται, δεν μπορεί να παραβιάζεται. Οφείλουν άμεσα να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ή και άλλων κομμάτων, που αφορά την ουσία, δηλαδή την ακύρωση της παράνομης, αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της βουλής, καθότι δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία», τόνισε και κατέληξε:  
 
«Ας καταλάβουν, όμως, καλά και οι εταίροι του κυρίου Σαμαρά: σήμερα κρίνονται όλοι.  Ας καταλάβουν  καλά   ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως ήταν, η βουλή θα λειτουργήσει κανονικά. Ειδάλλως, Η κυβέρνηση Σαμαρά «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι  της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε και επισήμανε πως ό,τι και να αποφασίσουν σήμερα οι κυβερνητικοί εταίροι «ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή την χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός».