«Αυτή την Κυριακή οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω το λογαριασμό στην τρόικα και την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ας μην χάσουν αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξη του αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου απόψε θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης.

Ads

«Η ψήφος του καθενός από εμάς είναι κρίσιμη και έχει δύναμη. Ας αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν αλλά και αυτές που μας οδήγησαν εκεί», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο «την ?Κυριακή να αποδυναμώσει τα δύο κόμματα εξουσίας και να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, της συνάντησής της με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο που μπορεί να δώσει ελπίδα για προοδευτικές εξελίξεις στον τόπο σε μια περίοδο που αναδιατάσσεται το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα με τα παγιδευμένα δέματα. «Το κλίμα της τρομο-υστερίας, που δημιουργείται από τις επιθέσεις με τα πακέτα-βόμβες και αντικειμενικά λειτουργεί προβοκατόρικα, δεν πρέπει να επηρεάσει και να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Το δίλλημα αυτής της κάλπης είναι ένα: ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε με τους Έλληνες πολίτες συνενόχους. Ο κ. Σαμαράς προβάρει κοστούμι εξουσίας και κλείνει το μάτι στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλουν να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ενδεχομένως με άλλες δυνάμεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη», σημείωσε.

Ads

Λίγο αργότερα, μιλώντας στη συγκέντρωση του κόμματός, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «το Μνημόνιο δεν ήλθε για να σωθεί η ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία, αλλά για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είχαν πειστεί τότε οι περισσότεροι ότι είναι μονόδρομος η επιλογή. Τώρα τα νούμερα λένε άλλα. Με 110% χρέος μπήκαμε στο μνημόνιο, με 150% χρέος θα βγούμε από αυτό. Πού είναι λοιπόν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας; Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ο στόχος».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολίτες, στις 7 Νοεμβρίου, να πουν «όχι στο μνημόνιο» και «να βάλουν τις βάσεις ώστε να απεμπλακούμε από την πολιτική και οικονομική ομηρία».

«Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες εκλογές. Αν δεν συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές, σε ποιες θα συμμετάσχουμε; Καμία αποχή, κανένα λευκό, καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τα νέα αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που ετοιμάζει στις 15 Νοέμβρη. Καλούμε τον κόσμο που πίστεψε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 2009, που σήμερα νοιώθει προσβεβλημένος από την εξαπάτηση και την κοροϊδία, να προσέλθει στις κάλπες, στηρίζοντας την μόνη εναλλακτική και ανατρεπτική προοπτική που υπάρχει σήμερα. Να στηρίξει την συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον σοσιαλιστικό χώρο και να αγνοήσει τους εκβιασμούς του κ. Παπανδρέου. Και την επόμενη Δευτέρα πρέπει να δημιουργηθεί το κλίμα αντίστασης και αισιοδοξίας που θα δυναμώνει τους αγώνες αυτούς», κατέληξε.