«Αστεία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα της Eurobank, να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση εξαγοράς.

Ads

«Είναι σαν να δανείζεις κάποιον όταν έχει ανάγκη και εκείνος να ζητάει να σου αγοράσει το σπίτι» υπογράμμισε δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, έπειτα από συνάντησή του με εκπροσώπους εργαζομένων στο Τ.Τ. «Όσοι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης γελοιοποιήθηκαν και ανέδειξαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της πρότασης εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να ανατεθεί από την κυβέρνηση σε διεθνείς συμβούλους. Η απόφαση για τον ορισμό των συμβούλων θα ληφθεί εντός της εβδομάδας από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Την ίδια στιγμή, η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει ότι αναμένεται να προχωρήσει σε κίνηση εξαγοράς ή συγχώνευσης το αμέσως επόμενο διάστημα, με δηλώσεις στελέχους της στο Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ράπανος «φέρεται να μεταδίδει σε συνομιλητές του ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες τόσο προς το εσωτερικό όσο προς το εξωτερικό. Όταν ερωτάται για την εσωτερική αγορά, απαντά με νόημα ότι “η σκακιέρα δεν έχει πολλά πιόνια”».

Ads