Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται οι αποφάσεις για την Proton Bank.

Ads

 
Όπως άφησαν να διαρρεύσει από ΤΧΣ, η αναβολή της συνεδρίασης οφείλεται στην καθυστέρηση από την πλευρά της Goldman Sachs, συμβούλου στη διαδικασία, να στείλει στη διοίκηση του Ταμείου την αξιολόγηση των προσφορών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενες τράπεζες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
 
Η μετάθεση της συνεδρίασης προκάλεσε αναταράξεις με πληροφορίες να μιλούν ακόμη και για επιπλοκές στην διαδικασία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, κ. Σακελλαρίου, σχεδίαζε να εισηγηθεί εκ νέου την ακύρωση του διαγωνισμού ισχυριζόμενη νομικό κενό, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της διοίκησης του Ταμείου, η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.
 
Κύκλοι του ΤΧΣ διέψευσαν όμως κατηγορηματικά τις φήμες αυτές, τονίζοντας ότι η μετάθεση της συνεδρίασης γίνεται για τυπικούς λόγους.