Σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε μετά τις 20:00, παρουσία του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ. Συζητήθηκε το ζήτημα της ΕΡΤ, η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης καθώς και το θέμα της «αλαζονείας» και της «ασέβειας» που δέχονται οι εταίροι από τη ΝΔ, ενώ έγινε  αναφορά σε συζήτηση που είχε στο Παρίσι ο κ. Βενιζέλος με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ads

Ο κ. Ολάντ φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο ότι τον καταβαίνει που δεν μπορεί να προχωρήσει στο υπάρχον πλαίσιο, προφανώς αναφερόμενος στη λειτουργία της συγκυβέρνησης.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσει σε δηλώσεις στην Ιπποκράτους.

Εκτός του ζητήματος της ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει επί τάπητος τη συνολικότερη «αλαζονεία» και «ασέβεια» προς τους εταίρους και δη προς το ΠΑΣΟΚ από πλευράς ΝΔ, η οποία απορρίπτει τις προτάσεις τους ΠΑΣΟΚ για σειρά θεμάτων.

Ads

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να στηρίζει τη ριζική της αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης αλλά με τη ΕΡΤ ανοιχτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΤ, ενώ προβάλλεται το επιχείρημα ότι η απόφαση Σαμαρά είναι νομικά αδύνατη.