Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κριτική στην κυβέρνηση, για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ads

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Ρόδο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παπαγιωτόπουλος δήλωσε: «Ας μην υποκρίνεται ο κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει καταλάβει που οδήγησε τη χώρα… Το “κατόρθωμά του” με το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζεται με εύκολους αφορισμούς κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Αντιμετωπίζεται με υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια για δομικές αλλαγές στην Ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από τους όρους του ΔΝΤ».

«Ο κ. Παπανδρέου, ας κρατήσει την οξύτητα και την αναζήτηση ευκόλων άλλοθι για την κραυγαλέα ανεπάρκειά του» συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η έλευση του ΔΝΤ σημαίνει ότι την ουσιαστική δουλειά θα την είχαν οι “κομισάριοι” και όχι οι υπουργοί. Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει είναι ότι θα καταργείτο η Αθήνα ως πρωτεύουσα και θα μεταβιβάζονταν οι αρμοδιότητες στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες…», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Ads

«Η προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ-ΕΕ είναι ο δρόμος της κοινωνικής αναλγησίας, της οικονομικής παρακμής και της διάχυσης της φτώχειας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.

«Προσπαθούν να μας πείσουν πως η επιλογή του ΔΝΤ ήταν μονόδρομος αφού όμως προηγουμένως είχαν οι ίδιοι αποκλείσει όλες τις άλλες επιλογές και είχαν συνομολογήσει την άνευ όρων παράδοση», πρόσθεσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ακόμη πως είναι βέβαιο ότι «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο, το δρόμο των μαζικών αγώνων, της αντίστασης, της ανατροπής». «Το αίτημα για δημοψήφισμα εδώ και τώρα από πρόταση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται απαίτηση ενός ευρύτερου μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το αποφύγει», κατέληξε.

*Στη φωτογραφία ο Πάνος Παπαγιωτόπουλος