Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος για την επίσκεψη Λίμπερμαν. Οι διαδηλωτές έκαψαν την ισραηλινή σημαία εν μέσω παλαιστινιακής μουσικής και συνθημάτων κατά της ισραηλινής πολιτικής.

Ads

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Σύλλογος Ιντιφάντα, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση Ιντιφάντα, το ΕΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η νεολαία του συνασπισμού.

«Θα έπρεπε να βρίσκεται κατηγορούμενος σε διεθνή δικαστήρια εγκλημάτων πολέμου και όχι να πραγματοποιεί επισκέψεις για συζητήσεις διακρατικών σχέσεων στη χώρα μας», τονίζει σχετικά με τον Λίμπερμαν ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι χαρακτηρίζουν τη «στρατηγική συνεργασία» της Ελλάδας με το Ισραήλ, ως «ανησυχητική».

«O Λίμπερμαν έρχεται στην Ελλάδα σε μια στιγμή που το ισραηλινό κράτος εντείνει τις δολοφονικές επιθέσεις του ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Βομβαρδίζει κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας και σκοτώνει ανθρώπους. Πυροβολεί εν ψυχρώ Παλαιστίνιους στα check points. Πνίγει διαμαρτυρόμενους Παλαιστίνιους σε χημικά αέρια (πρόσφατος είναι ο θάνατος μιας γυναίκας 36 ετών στο χωριό Μπιλίν). Ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει τους δικούς του συμμάχους. Είναι ο Παλαιστινιακός λαός και η Αντίστασή του, που συνεχίζεται αδιάλειπτα εδώ και 63 χρόνια και θα συνεχίζεται όσο κρατάει η κατοχή και ο εξανδραποδισμός», δηλώνει η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Ads

«Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου υποδέχεται τον εγκληματία πολέμου Λίμπερμαν με μια σειρά από ευφάνταστα επιχειρήματα περί δήθεν σχεδίων οικονομικής ανάπτυξης, ίσως και συνδιαχείρισης φυσικών πόρων. Επιχειρήματα που μαζί με το πλασάρισμα μιας νέας εθνικής αυταπάτης -«βρήκαμε φυσικό αέριο…», όπως κάποτε λέγανε (συμπτωματικά σε περιόδους κρίσεων) «βρήκαμε πετρέλαιο… ή χρυσάφι»- προετοιμάζουν το έδαφος για μια ακόμη ανίερη συμμαχία», ανέφερε η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και πρόσθεσε:

«Οι πραγματικοί λόγοι σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ είναι προφανείς σε όλους μας. Οι εντολές που λαμβάνει η κυβέρνηση πέραν των Βρυξελλών και από την Ουάσιγκτον επιβάλλουν την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων για να σπάσει το πλαίσιο απομόνωσης του Ισραήλ, για να μπορεί η ισραηλινή αεροπορία να πετά στους ελληνικούς ουρανούς προετοιμαζόμενη για την επίθεση και κατά άλλων -πέραν των Παλαιστινίων- αντιπάλων του. Για εμάς ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν είναι ανεπιθύμητος, η εξωτερική πολιτική απέναντι στο Ισραήλ που υιοθετεί η κυβέρνηση είναι ηθικο-πολιτικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά κοντόθωρη και βλαβερή».

Δείτε επίσης: Ισραηλινός βουλευτής: «Μποϊκοτάρετε τον Λίμπερμαν»