Παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου για να καταθέσει το πόρισμά της αναμένεται να ζητήσει η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Η Εξεταστική ζητά επιπλέον χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί και η εξέταση του Μιχάλη Χριστοφοράκου και των άλλων στελεχών της εταιρίας στη Γερμανία.

Ads

Το οκταμελές κλιμάκιο της επιτροπής θα μεταβεί στο Μόναχο την ερχόμενη Τετάρτη, όπου πρόκειται να εξεταστούν με γραπτές ερωτήσεις οι Χριστοφοράκος, Σίκατσεκ και Κουτσενροϊτερ καθώς και ο πρόεδρος ,ο διευθύνων σύμβουλος και ο υπεύθυνος διαφάνειας της γερμανικής Siemens.

Οι βουλευτές που θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, είναι ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Βασιλική Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ), ο Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Πάνος Καμμένος (ΝΔ), ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) και ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ). Οι ερωτήσεις θα υποβληθούν προκαταβολικά, γραπτώς στους ερωτώμενους, και σε περίπτωση που χρειαστεί, οι βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα υποβολής και δεύτερης σειράς γραπτών ερωτήσεων, ενώ η εξέταση των μαρτύρων θα γίνεται από Γερμανούς δικαστικούς, παρουσία βεβαίως, των μελών της Επιτροπής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής, Δημήτρης Παπαδημούλης, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ταξίδι στην Γερμανία. Ερωτηθείς σχετικά με αυτή του την απόφαση απάντησε : «Το ταξίδι στη Γερμανία δεν θα βγάλει τίποτα, γιατί γίνεται με όρους που βολεύει τη Siemens. Γι’ αυτό, αρνήθηκα να συμμετέχω στην αντιπροσωπία»

Ads