Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δικαιωμάτων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών.

Ads

Περισσότερα από 180 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στον κόμβο των Κερδυλλίων, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εγνατία Οδός Σερρών-Καβάλας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους της παλιάς Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες των ομοσπονδιών Ο.Α.Σ. (Oμοσπονδία Aγροτικών Συλλόγων) και Ο.Δ.Α.Σ. (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων) ανέστειλαν μέχρι τη Δευτέρα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης, που από την Παρασκευή το απόγευμα παρέταξαν τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του κόμβου Στρυμονικού, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στις Σέρρες θα εντατικοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα, όπου η Ομοσπονδία Αδέσμευτων Αγροτών ν. Σερρών αποφάσισε τον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Ads

Μπλόκα έχουν στηθεί κατά μήκος της εθνικής Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Λαμίας, του Κάστρου, της Θήβας και στο κομμάτι Ριτσώνα – Θήβα. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία μέσω Μαρτίνου και μέσω Θήβας.

Παραταγμένα στην άκρη του δρόμου, αλλά χωρίς να εμποδίζουν τη συγκοινωνία είναι τα τρακτέρ στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας στη Χαλκιδική, στην Αγιά Λάρισας και στον κόμβο του Βογατσικού, στην π.ε.ο. Καστοριάς – Κοζάνης.

«Οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτές για όλους. Πρέπει όμως, να γνωρίζουν οι αγρότες ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα. Είμαστε μια κυβέρνηση 100 ημερών και τώρα προχωράμε σε νέες δομές και τομές», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, και πρόσθεσε ότι «στην πρόσκληση που έχουμε απευθύνει, ενόψει του εθνικού διαλόγου για τα αγροτικά, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπάρχουν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, αλλά δεν αποκλείουμε κανέναν. Μπορώ όμως, να συζητήσω μαζί τους και σε οποιοδήποτε σημείο της γης», αφήνοντας έτσι την πιθανότητα διαλόγου με τους αγρότες ακόμη και επί των μπλόκων.