Η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, που απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση, τόνισε από τη Βιέννη όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ads

Προσερχόμενος το μεσημέρι στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα».
 
Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Μίχαελ Σπίντελεγκερ, συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης ευρωπαϊκών χωρών και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα, καθώς στις 20:30 έχει προγραμματιστεί η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Σαμαρά από τη Βιέννη. «Είναι πρόκληση για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ο Πρωθυπουργός του μαύρου να προβάλει ανερυθρίαστα το failure story στους ομόσταβλους  συντηρητικούς φίλους του στην Ευρώπη,  ως πρόοδο.  Δυστυχώς, η χώρα σε όλα τα επίπεδα καθημερινά κάνει βήματα προς τα πίσω, με έναν Πρωθυπουργό που συνεχίζει να παρανομεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Όταν ο λαός ακούει τον πρωθυπουργό να μιλά για την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, έχει πλέον την πείρα να καταλάβει ότι έρχεται νέος γύρος άγριων αντιλαϊκών μέτρων και αυτό που του ζητούν είναι να βάλει πλάτη», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Καμιά συναίνεση, καμιά υποταγή. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού», καταλήγει. 

Ads