Την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και τη έντονη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η επεισοδιακή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο ο χρυσαυγίτης βουλευτής «στόλισε» με «χονδροειδή» σχόλια.

Ads

 
«Χυδαία συμπεριφορά»
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας το περιστατικό έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά απόρροια της ναζιστικής ιδεολογίας».
 
Συγκεκριμένα, είπε: «Η συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ήταν αντιδημοκρατική, θλιβερή και χυδαία, απόρροια της ναζιστικής ιδεολογίας του. Προφανώς ο κ. Κασιδιάρης και δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ και την απόδοση δικαιοσύνης.
 
Το μόνο που τον κόπτει είναι η προβολή των αντιδημοκρατικών και φασιστικών πεποιθήσεών του. Πρέπει, επιτέλους, το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ να υπερασπίσουμε την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών απέναντι σε φασιστικού τύπου επιθέσεις που με δήθεν εκρήξεις κρύβουν την αλήθεια και ευτελίζουν τους θεσμούς».
 
«Διάσκεψη των Προέδρων»
 
Την έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Γιάννης Μανιάτης.
 
Οι τρεις βουλευτές ζητούν να συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων η στάση της Χρυσής Αυγής σε σχέση με την λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ.